У посети Газиводама код Подгорице

Представници Хуманитарне организације Срби за Србе у Црној Гори посетили су 2.7.2017. године у сарадњи са добротворном организацијом ”ЧовекољубљеМитрополије Црногорско приморске, петочлану породицу Газивода из мјеста „Жабљак Црнојевића“ у Подгорици. Породицу чине мајка Оливера Орбовић (невјенчана Газивода) која је након смрти супруга Предрага остала удовица, и кћерке Николина (12), Милица (10), Анастасија (7), Анђела (3).

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/CrnaGora/2017/Gazivode/gazivode2.jpg

Породица Газиводе је јавности Црне Горе позната од раније. Хуманитарна телевизијска емисија „Дневница“ је за њих већ у прошлости сакупљала и допремила помоћ уз помоћ организације Банка Хране из Подгорице и Митрополије Црногорско приморске.

После смрти оца и супруга Предрага, Оливера са ћеркама живи у њиховој породичној кући од супругове пензије која износи 120 €. Од повремених послова Оливера повремено чисти станове у Подгорици и тиме обезбеђује додатна минимална средства за њихову породицу.

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme
/images/CrnaGora/2017/Gazivode/gazivode3.jpg

Проблеми са којим се суочава мајка је: превоз дјеце до школе у Подгорици (трошак од око 50 € мјесечно) и хронични недостатак хране.

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/CrnaGora/2017/Gazivode/gazivode4.jpg

Од помоћи породици Газиводе потребна им је стока (коза, овце), грађевински радови на санацији куће (зидови лоши, кров прокишњава), покућство (кревет, угаона гарнитура, плакар, веш машина), школски прибор и гардероба.

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/CrnaGora/2017/Gazivode/gazivode5.jpg

Хуманитарна организација Срби за Србе ће у сарадњи са својим донаторима, члановима и пријатељима организације покушати да обезбедити породици један део потребне помоћи.