У посети код Ђурића из Врба у близини Краљева

Средином априла чланови Хуманитарне организације Срби за Србе обишли су породицу Ђурић из места Врба код Краљева. Седмочлано домаћинство чине родитељи Иван и Светлана и њихова деца Елена (12), Лазар (10), Алекса (9), Сара (6) и најмлађа Лана (5).

Породицу Ђурић наша организација је већ једном помагала за време поплава, када смо им обезбедили замрзивач и веш машину. Глава породице, отац Иван, је по занимању тесар, али повремено ради и на пословима грађевине и на тај начин приходује за целу породицу, док је мајка Светла незапослена. Мали Лазар (10) има проблеме са видом и тренутно чека операцију, па је то једна од већих брига за ову фамилију.

Ђурићи живе у кући Иванових бабе и деде, који тренутно живе у Београду. Кућа је страдала за време поплава, али је била санирана уз помоћ добрих људи. Баба и деда би се вратили у ту кућу.

Потребна помоћ за породицу би била помоћ у завршетку нове куће, тачније да се ураде плоча и кров, како би се Иван и Светлана преселили и живели у својој кући. Такође, потребни су и кревети за децу, као и плакари.

Позивамо све донаторе наше организације да својим донацијама омогуће да скромно помогнемо овој младој породици.