У посети код Прибичевића из Футога

Још једна породица која је на нас оставила леп утисак приликом прве посете били су Прибичевићи из Футога. Ова скромна породица, дочекала нас је у пријатној атмосфери а посебну пажњу су привукли браћа и сестре близанци.

Да, Прибичевићи могу да се похвале са два пара близанаца! Мирослав и Радмила подижу Луку и Лазара (10) и Софију и Сташу (7). Девојчице и дечаци купили су нас осмесима, али и медаљама и похвалницама – иако веома младе, Софија и Сташа су успешни чланови планинарског друштва.


Кућу смо купили 2004. године, а треба напоменути да је стара скоро сто година. План нам је да ову кућу срушимо и на њеном месту саградимо нову. Део средстава смо обезбедили, али нажалост, то није довољно па би нам помоћ у грађевинском материјалу значила – рекла нам је мајка Радмила.

Породица живи од плате оца Мирослава који ради у агенцији за некретнине, док је мајка радила као агент у шпедицији, али тренутно није запослена и чува децу. Од осталих примања имају дечији додатак у износу од 11.000 динара.

Хуманитарна организација Срби за Србе покушаће у наредном периоду да породици обезбеди грађевински материјал. Да бисмо успели у томе, потребна је помоћ донатора, па позивамо све људе доброга срца да нам се придруже како бисмо помогли породицу Прибичевић!