У посети код Станковића у Старчеву

Представници Хуманитарне организације Срби за Србе посетили су крајем фебруара породицу Станковић, самохрану мајку Биљану и њених четворо деце, који су се недавно преселили из Параћина у Старчево крај Панчева. Храбра мајка повела је три кћери и сина из првог брака на дуг и неизвестан пут – у место у којем немају никог свог дошли су да остану и да се изборе за своје место под сунцем. Довела их је близу Београда велика жеља да успеју у – атлетици. Три кћери Ребека (15), Барбара (13) и Мина (11) баве се атлетиком, тачније, брзим ходањем, и совојиле су невероватан број медаља до сада.

Велике таленте препознао је тренер АК Партизан и позвао их да им се придруже. Храброст да одговори на позив показала је мајка тако што се одмах преселила и упустила у трку којој не види крај: сваки дан, са три кћери, она иде у Београд на тренинге и то јој је за сада највећи проблем. Новац за карте за аутобус и воз једног дана имају, другог дана немају, али опет – иду. Иду и пешке, иду и кад је хладно, иду сваки дан. Јер знају, да до циља не могу стићи ако седе и чекају.

Храбре Станковићке се боре за боље сутра. Син Слободан има 25 година и дошао је са мајком и сестрама да им помогне у њиховим плановима. Он тражи посао и гледа да отпутује негде и ради, па да заради неки динар и пошаље га мјаци не би ли јој олакшао ове тешке дане.

У разговору са представницима организације нису тражили ништа пуно: један кревет са фијоком, фрижидер, компјутер, и неколико кокошака које би испуниле мало двориште и донеле понеко јаје у кућу коју изнајмљују у Старчеву.

Испунимо Станковићима њихове скромне жеље. Много ћемо олакшати њиховој мајци, да изведе на пут три врхунске српске спортисткиње!