У посети Костићима из Зрењанина

Иван (14), Лана (12), Лука (11), Уна (8) и Милан (3) деца су породице Костић којa нас дочекују топлим осмехом и немирним очима које пажљиво прате наше упознавање са мајком Бојаном.

Породица Костић живи у Зрењанину и као што је случај са већином породица које смо обишли, ради се о вредним људима који покушавају да своје петоро деце изведу на прави пут.


Муж Горан ради у млекари, док ја радим у трговинској радњи. Живимо скромно од те две плате, немамо социјалну помоћ и дечији додатак. Имамо кредит који отплаћујемо, тако да оно што остане на месечном нивоу довољно је да прехранимо и обучемо децу – говори нам мајка Бојана, на почетку нашег разговора.

Као што се види на сликама, скромни услови у којима живе додатно отежава појава влаге са којом Костићи имају проблем већ неко време.


Због недостатка финансија не можемо сами да решимо проблем са влагом. Такође, неке ствари у кући су дотрајале па их је потребно заменити. Сва деца спавају на само два кревета, што постаје све незгодније јер су они сада у периоду када највише расту и развијају се – наставља причу мајка Бојана о проблемима са којима се суочавају.

Костићи се слажу да би им највише значило да реше проблем са влагом, да се деци обезбеде кревети, шпорет, фрижидер и замени столарија.

Х.О. Срби за Србе позива све своје донаторе да се прикључе акцији помоћи породици Костић како бисмо и овој породици променили живот набоље!