26. фебруара 2017.

У посети Крантићима из Омољице

У посети Крантићима из Омољице
Хуманитарна организација Срби за Србе посетила је средином фебруара породицу Крантић која живи у Омољици. У малом месту крај Панчева, бака, тата Златко и трудна мајка Тамара подижу троје деце. Вукашин (5), Огњен (4) и најмлађа Кристина (2) одрастају у тешким условима, зато што су оба родитеља незапослена, а кућа је недавно претрпела и поплаву.

 Дневна соба која је претрпела поплаву услед пуцања водоводне цеви

 СЗС у разговору са породицом Крантић

И поред незапослености, породица не прима никакву социјалну помоћ, а једини сигуран приход је само 7.600 динара дечијег додатка месечно. Отац ради повремене, сезонске послове, молерај и остале физичке радове, али, како је сам рекао, има проблем са нередовном наплатом, а сваки посао га кошта зато што је најчешће потребно да путује у Београд. Имају дуг за струју и воду који није велики, али им прави константан проблем, који се наставља из месеца у месец. На све то, имају и велики проблем са комшијама - нека злонамерна рука потровала им је кокошке, и од тада нису набављали никакву живину ни стоку.

 Насмејани Огњен Крантић

Живе у кући Златкове маме, која живи са њима и доста им помаже у одгоју деце. Немају земљу, па самим тим ни услове за пољопривреду, али имају жељу да обнове домаћинство са неколико коза и свиња. Та би им помоћ била од великог значаја, зато што би имали сигурну храну у кући, и понеки приход.

 Дневна соба и кухиња које су претрпеле поплаву

Такође, санирање последица поплаве им је хитно потребно, јер је жена у шестом месецу трудноће и ускоро ће им се придружити четврто дете, које захтева свој простор и мир за нормално детињство. Један кревет на спрат за два дечака би им створио доста простора у кући, а за санирање дневне собе која је највише настрадала у полави потребно је заменити плочице и ламинат и столарију на прозору. Ова помоћ би им била од највеће користи, зато што би се много променили услови за одрастање најмлађих, а са стоком и живином и вредним радом, родитељи би могли да граде светлију будућност!

 Вукашин Крантић са одбојкашком лоптом

И већ раде на томе - уколико дође до реновирања дневне собе, отац је обећао да ће он све урадити и да нема потребе за ангажовањем мајстора! Помозимо Крантићима, како би они помогли својој деци, да одрастају као нормална породица, којој мало недостаје, да буде све у најбољем реду! На нама је да им помогнемо, и да изградимо још једну здраву српску породицу!

Повезане вести

Коментари