У посети Малешевићима из Малешића код Зворника

Породица Малешевић је једна од двије породице из Зворника које смо посјетили и које намјеравамо да помогнемо ове године. Породица живи у мјесту Малешић удаљеном 15-так километара од Зворника у кући коју су уз помоћ још добрих људи некако успјели да саграде и опреме унутра.

Породицу Малешевић чине отац породице Петко (43) и мајка Милана (37) и њихово петоро дјеце: Милан (18), Петар (8), Сретен (7), Живан (3) и Јована (1).

Од редовних прихода породица остварује једино 140 КМ дјечијег додатка, а отац Петко и најстарији син Милан иду да надниче на грађевини како би остварили додатне приходе са којима би могли да отхране своју породицу. Поред тога Малешевићи имају и доста земље па саде башту и држе свиње.

Породица је првобитно живјела у једном кућерку надомак садашње куће, да би 2014. године уз помоћ донатора, превасходно наших пријатеља из организације Немањићи Тићино, успјели да саграде кућу у којој тренутно живе.

Како кућа тада није до краја завршена и како није добро одржавана и код ове породице се појавила влага која је почела да нагриза кућу, а нажалост и да значајно утиче на здравље дјеце. Зато и код породице Малешевић као организација морамо што хитније да ускочимо и да ријешимо ове проблеме.

А да би се ти проблеми ријешили потребно је прво завршити кровну конструкцију и потребно је реновирати унутрашње просторије које су постале неусловне за живот тренутно.

Опет један већи и озбиљнији пројекат и опет нам је потребна једна таква врста подршке наших донатора. А и у Зворнику ћемо гледати да већи дио средстава прикупимо у склопу турнира Тројка из блока који ће се ове године по први пут одржати у том граду у недјељу 4. августа.

Прва процјена радова на кући породици Малешевић износи 15.000 КМ, зато позивамо све Зворничане да се што масовније одазову на турнир и подрже ову акцију, а такође и остале наше донаторе и пријатеље да се сходно својим могућности укључе.

Дјеца су наша будућност!