У посети Миљићима из Теслића у РС

Чланови Хуманитарне организације Срби за Србе су обишли породицу Миљић из Јасенице која се налази на неких 25 киломатара од Теслића. Драган и Славица имају шесторо дјеце: Дану (22 године), Драгану (21 годину), Сретенку (20 година), Симеуна (11 година), Живорада (9 година) и Немању (7 година).

 Кућа у којој живи породица Миљић

Као и многе породице на овим просторима, Миљићи су се сналазили на многе начине. Драган је радио у шуми а Славица је водила бригу о дјеци. Почели су градити кућу и полако је сређивати у жељи да својој дјеци и себи обезбједе топао дом. У међувремену су удали кћерке док су са њима кући остали дјечаци које треба школовати и извести на прави пут. Успјевали су да обезбједе неопходно и да полако напредују у градњи куће. Никоме се нису молили јер су вриједно радили и кућили се.

 Веома лоше стање крова на кући

Нажалост, 2007. године Драган доживи удес. У шуми се трактор преврне на њега и послије низ операција остаје доживотни инвалид. Тада престаје сваки даљи рад на кући која баш због неимаштиње почиње полако пропадати. Тада Драган остварује право на пензију са којом покрива потребе своје породице и школује своју дјецу. Живе скромно и сваки већи трошак попут наставка грађења куће или поправљања дотрајалог је за њих далеки сан.

 Купатило породице Миљић

Кров прокишњава јер је постављен привремено у нади да ће се поткровље моћи сазидати и онда солидније греде поставити које ће држати сву кровну конструкцију како треба. Тераса кроз коју улазе је такође трула јер је и она напраљена од остатака у нади да ће нека боља времена доћи па да ће се моћи купити права грађа и све што је дотрајало промјенити.

О неким другим такође битним стварима (олуци, тротоар, итд…) уопште не размишљају јер је то за њих већ луксуз. Моле да им се помогне само онолико колико је потребно да им се већ сазидано не сруши. Да могу мирно спавати и за кишних или вјетровитих дана да престану страховати.

 Породица Миљић испред своје куће

Придружујемо се њиховој молби у нади да сви заједно можемо дјеци пружити мало сигурности и испунити им жељу да имају њих тројица своју собу.