У посети Миловановића код Обреновца

Представници Хуманитарне организације Срби за Србе посетили су породицу Миловановић која живи у селу Љубинић крај Обреновца. Самохрани отац Саша подиже петоро деце! Јелена (11), Милица (10), Стефан (8), Лука (6) и Урош (4) живе у кући у дивном селу и проводе дане у игри, дружењу, али и у бригама које им живот доноси. Без дечијег додатка и са ретким очевим примањима, проблеми не могу остати сакривени од деце.

 Лука, Јелена, Урош, Милица и Стефан Миловановић

Донације добрих људи донеле су им нов намештај у кућу, добри људи су им реновирали купатило, oпштина Обреновац једну собу… Миловановићи знају да још има добрих људи, а сада је ред на Хуманитарну организацију Срби за Србе да их још једном увери у то. Без социјалних примања, због велике земље коју поседују (70 ари) остали су у раскораку између бирократије и свакодневног живота – земља коју имају не вреди им без машина којима би је обрађивали!

Тренутно узгајају понешто у башти за своје потребе, и држе мало кокошака. Највећа жеља им је пумпа за воду, и црево, зато што се извор налази на 80 метара од куће.

 Лука и Јелена са својим љубимцима

 Јелена и Лука у штали у којој им је жеља да гаје овце или свиње

Добре комшије направиле су им купатило, донатори Срби за Србе довешће воду! Друга жеља им је обезбеђивање материјала за јаму, моторна тестера, која би оцу створила нове послеове али и била начин да дођу до огрева за зиму, и на крају, потребне су им овце или свиње, које би држали у већ постојећој штали.

 Сређивање купатила је у току

Много жеља које су у ствари веома скромне, и све се своде на то да вредном оцу помогнемо да ради и храни петоро деце!

 Срби за Србе са породицом Миловановић испред њихове куће

 Петоро малених Миловановића 

Миловановићи немају веш машину, немају фрижидер, лош им је шпорет, соба и ходник нису сређени, али све су то ствари које би тата Саша решавао сам, када би имао шта да ради и заради! Уз помоћ донатора из целог света, Хуманитарна организација Срби за Србе ће му ову жељу и остварити!