У посети многочланој породици Ђурић из Црвенке

Хуманитарна организација Срби за Србе почетком априла посетила је четрнаесточлану породицу Ђурић, која живи у месту Црвенка у близини Куле. Ова многочлана породица у Црвенку је дошла 2018. године када су им пре пола године Светосавци из Франкфурта купили кућу.

Породицу Ђурић чине отац Зоран и мајка Гордана, и њихово дванаесторо деце: Јелена (28 година), Љиљана (26), Ивана (25), Иван (22), Јована (22), Зорана (16), Анђела (13), Милош (11), Тијана (9), Милица (8), Огњен (3) и Божидар (1). Јелена, Љиљана и Ивана су се удале и отишле из породичног дома. Тренутно Зоран и Гордана имају петоро унучади.

Што се тиче месечних примања ове скромне и многочлане породице, осим месечне пензије, коју Зоран као инвалид прима, а која износи 24.000 дин, Ђурићи немају стабилне приходе. У време сезонских послова мајка Гордана, Иван и Јована раде сезонске послове и на тај начин покушавају да повећају скормни породични буџет. Породица не испуњава законске услове за примање социјалне помоћи и дечијих додатака.

Од земље за обрађивање, Ђурићи имају само башту у склопу своје куће. На једном делу куће није завршена спољна изолација. Највећи проблем Ђурићима представља унутрашњост куће. Имали су одређених проблема са влагом, али је то успешно санирано, осим у купатилу где и даље имају проблем са влагом. Што се тиче покућства, оно је генерално у лошем стању. Највећи проблем Ђурићи имају са креветима, којих је у кући недовољно за сву децу, па су деца принуђена да по неколико спавају на једном кревету.

Ђурићи су истакли у разговору са члановима наше организације, да им је најпотребнија помоћ у виду сређивања три собе – постављања ламината, сређивање зидова и плафона. Такође потребно је променити столарију, купити нове кревете и ормаре за децу, фрижидер, комбиновани замрзивач и шпорет на струју. Од спољних радова потребно  је довршити спољну изолацију и дозидати оџак.

Позивамо све наше донаторе да се укључе у акцију помоћи многочланој породици Ђурић. Хуманитарна организација Срби за Србе у 2019. години планира да помогне преко 200 породица широм Балкана. Надамо се да ћемо као и до сада имати вашу подршку како бисмо још једном показали да слогом и љубављу можемо да променимо животе многих угрожених породица.