У посети осмочланој породици Богдан из Кајтасова код Беле Цркве

Чланови Хуманитарне организације Срби за Србе посетили су у месту Кајтасово код Беле Цркве осмочлану породицу Богдан. У дому породице живе родитељи Павел и Зорица и њихово шесторо деце Мирослав (19), Миодраг (17), Новица (15), Андри (13), Радослав (12) и Славиша (7). Породицу Богдан прошле године је задесила породична трагедија, када су остали без своје ћерке која је преминула након што је добила високу температуру.

Услови у којима живи ова породица су веома лоши. Кућа је стара и у лошем стању. Кров је доста пропао, влага у кући је велика, а плафон који је од трске на неколико места је већ почео да отпада. Велики проблем за ову породицу представља и то што немају купатило у кући. Такође, бела техника и намештај који се налазе у кући, су већ стари и дотрајали.

Породица Богдан има и мало земље на којој узгајају кромпир, а такође имају и седам коза, једну свињу и четири кокошке. Породица није у стању да сама реши и побољша услове живота јер нико у породици нема стално запослење. Отац Павел повремено надничи, а од осталих прихода имају социјалну помоћ у износу од 22.000 динара и дечији додатак у износу од 11.000 динара.

Помоћ која је неопходна за ову породицу јесте да се направи купатило, да се среде собе и да се набаве кревети и шпорет на дрва.

Позивамо све донаторе и људе добре воље да својим донацијама омогуће да улепшамо живот још једне породице.