У посети Пантелићима код Лајковца

Миодраг Пантелић води бригу о петоро синова и супрузи Милици која је, на жалост, психички оболела, па чак једно време прошле године није препознавала своју децу. Синови Иван (18), Јован (17), Ђорђе (14), Александар (13) и Марко (10) права су подршка свом оцу. Живе у прелепом селу Бајевац близу Лајковца.

Услови живота породице Пантелић доста су тешки. Време проводе у само 2 мале неусловне собе, па због тога најстарији син тренутно живи код ујака. Остала четворица деле 2 кревета и 1 душек у соби на спрату, а кад је зима спавају заједно са родитељима у дневном боравку! Без обзира на све, пуни су духа, ведрине и осмех им не силази са лица. Увек је лепо срести се са тако лепо васпитаном сеоском децом жељном дружења и игре!

Отац је жесток борац, па упркос томе што је и он болестан (закрчење крвних судова) ради за плату од 40.000 динара како би породици пружио основно. Због тог примања не остварују право на социјалну помоћ и дечији додатак који би им с обзиром на околности итекако значили! Имају и мању башту коју обрађују за своје потребе.

Раније, док их нису стигли бројни проблеми, уз помоћ родбине и пријатеља започели су изградњу нове куће и успели су да је озидају и покрију. Та кућа сада већ годинама стоји недовршена и неупотребљива.

Нова нада за породицу Пантелић појавила се доласком чланова Хуманитарне организације Срби за Србе. За породицу нам је јавио ђакон Бранимир Терзић из Петнице, па смо заједно са њим и учитељицом из школе у коју иду деца обишли породицу. Било нам је врло драго да видимо како брину о њима!

Наша организација ће у наредном периоду покушати да обезбеди средства да се заврши кућа за породицу Пантелић, односно да се уреде бар купатило, дневна соба, ходник и једна спаваћа соба, као и да се постави фасада. Уз то су им потребни довођење воде и струје, намештај и бела техника, а рекли су нам да им је најхитнија веш машина!

Позивамо све добре људе широм света да се укључе и у ову акцију наше организације и омогуће Пантелићима нови дом јер су породица која тако нешто заиста заслужује!