У посети Перићима из Близоње

Представници Хуманитарне организације Срби за Србе су овог пута посетили породицу Перић из села Близоње код Ваљева. Породицу чине отац Радоје, мајка Десанка и деца Немања (15), Наташа (13) и Никола (11). Немања и Никола имају тромбоцитопенију, а имали су раније и операције. Породицу смо обишли на предлог свештеника Николе Петровића и његове супруге Данијеле.

Перићи живе у старој, трошној породичној кући од блата коју су кад су могли помало дозиђивали и проширивали. Имају пет хектара земље, али немају трактор и машине да је обрађују. Прикључени су на сеоски водовод, па често има проблема јер морају да користе воду наизменично у договору са комшијама. Често се деси да и по месец дана немају воде. До скоро су спавали сви у једној соби јер се она једина грејала, али то је промењено куповином шпорета. Кров је лош и помало прокишњава. Радоје је запослен на одређено време, па се издржавају од његових примања која износе око 35.000 дин.

Имају кокошке, крмачу и прасиће, па нису гладни, али би проширили сточни фонд са кравом и још свиња. Такође би им користио и трактор да би могли да обрађују земљу. Црква им је помагала набавком потрепштина, намирница и половног намештаја. Троје деце спава на једном кревету, па су Перићима неопходни и кревети.

Уз Божију и помоћ донатора из целог света Срби за Србе ће покушати да помогну и ову породицу!