У посети Поповићима код Лознице

У посети Поповићима код Лознице
http://www.srbizasrbe.net/images/Srbija/2017/Popovic/popovic1.jpgИзвештај: СЗС Београд /ФОТО ГАЛЕРИЈА/ /ДОНИРАЈТЕ/ /СМС НА 7763/Чланови Хуманитарне организације Срби за Србе посетили су једанаесточлану породицу Поповић, из села Воћњак у општини Лозница. Ову бројну породицу чине родитељи Милисав и Јасмина, њихова деца Жељко (19), Наташа (18), Милица (14), Ана (11), Радојко (8), Бојана (5) и Сузана (1), а са њима у домаћинству живе дека Радојко и бака Мира. Захваљујући помоћи добрих људи из Лознице, породица је почетком 2017. године успела да обезбеди основна примања у виду дечијег додатка и социјалне помоћи.

http://www.srbizasrbe.net/images/Srbija/2017/Popovic/popovic3.jpgЗахваљујући повременим пословима у надници, најчешће на оближном гробљу, отац Милисав и деда Радојко успевају да обезбеде породици неке минималне услове за живот, али у зимском периоду посла је увек мање те јако тешко успевају да се изборе са свакодневницом.http://www.srbizasrbe.net/images/Srbija/2017/Popovic/popovic5.jpghttp://www.srbizasrbe.net/images/Srbija/2017/Popovic/popovic6.jpghttp://www.srbizasrbe.net/images/Srbija/2017/Popovic/popovic4.jpg

Породица на свом имању поседује стару породичну кућу која је доста оштећена влагом и другим временским непогодама. Козе, свиње и кокошке су тренутно једине домаће животиње које успевају да гаје на имању, иако би им помоћ у виду набавке краве била од највећег приоритета, најпре због деце и њихових потреба за свежим млеком.http://www.srbizasrbe.net/images/Srbija/2017/Popovic/popovic2.jpg

Такође, Хуманитарна организација Срби за Србе покушаће да уз помоћ донатора и пријатеља наше организације породици обезбеди кревете и ормаре који би били намењени деци зарад обезбеђивања пристојнијих услова за живот и учење.

У посети Поповићима код Лознице

Повезане вести

Коментари

  • ПАТРИОТА

    Хвала пуно свима који су помогли овој породици, део материјала је стигао и ускоро крећу радови иако је потребно још средстава да се цела кућа заврши.
    Надам се да деца неће дочекати зиму у овим нехуманим условима.
    Бог вас благословио и наградио за ваше доброчинство!