У посети породици Димић са Пала

Породица Димић живи у месту Сумбуловац, десетак километара од Пала. Породицу чине отац Владимир и мајка Млађенка са Свјетланом (12), Василијем (4) и Машом (1).

Отац ради на бензинској пумпи у Мокром док је мајка незапослена јер има оштећење вида, па без наочара практично не види. Нажалост, болест није заобишла ни малог Василија који има уграђен шaнт. Имао је три операције и тренутно на сваких шест месеци морају да иду на контроле и снимање главе.

Ове године завршен им је кров који је финансирала Општина. Поседују око дулум земљишта које није погодно ни за какву обраду због велике количине воде (мочварно тло). Због запослености оца Владимира, одузето им је право на дечији додатак.

Живимо у подножју мањег брда, које је препуно воде. Сва та вода слива се у поток који се налази пет метара од куће, па би прва ствар, која би нам значила да се уради, била дренажа, а након тога и бетонска стаза око куће. Последица огромне количине воде јесте влага у кући, поготово на спрату – рекао нам је отац.

Купатило које тренутно имају нема ни каду ни туш кабину, купају се изнад чучавца. Столарија је у јако лошем стању на горњем спрату, док је породица успела да купи два нова прозора на доњем спрату.

У разговору са оцем дошли смо на идеју да се пробије део куће да би се проширило купатило, и на тај начин би добили додатних 5, 6 квадрата, па би било могуће убацити туш кабину и ве-це шољу. Такође, потребно је заменити столарију, купити улазна врата и електрични шпорет.

Хуманитарна организација Срби за Србе позива све донаторе да се прикључе акцији помоћи породици Димић.