05. марта 2021.

У посети породици Нухановић из Раковице

Представници Хуманитарне организације Срби за Србе посетили су породицу ђакона Горана Нухановића у београдском насељу Раковица, где граде своју кућу. Породицу, поред њега, чине супруга Дијана, која је избегла из Крајине, и деца Петра (8), Симона (6), Павла (4) и Гаврила (7 месеци). Тренутно живе као подстанари. Горан служи као ђакон при манастиру Раковица где почивају и мошти патријарха Павла. Поред тога, кад може, обавља и друге послове како би обезбедио својој породици егзистенцију. Након обиласка манастира и новог музеја посвећеном патријарху Павлу, пошли смо заједно до куће коју граде.

Ево, као што видите, кућа је укровљена, омалтерисана и постављена је столарија. План нам је најпре да завршимо бар дневну собу и купатило како бисмо могли да се уселимо, па ћемо после полако да сређујемо и остало – пренео нам је ђакон Горан.
Када ће наставак радова бити изводљив питање је, с обзиром да су и ово до сада једва успели да заврше. Пошто ђакона Горана познајемо дуги низ година и сведоци смо колико пута је излазио у сусрет другима на разне начине, па и преко наше организације, решили смо да је сада право време да подржимо и ми његове дивне ћеркице.

А што сте ви дошли? Да ли сте ви мајстори? Шта ћете да радите овде – погодила је наше намере паметна Петра.
Да би се кућа у потпуности довела у функционално стање, неопходно је урадити изолацију, глетовање, кречење, подове у ходнику и собама, ограду за степенице, унутрашњу столарију итд. Покушаћемо бар неке од тих ствари да обезбедимо Нухановићима, па позивамо донаторе да нас у томе подрже. Поред њих, за ову годину у плану је помоћ за више од 200 породица!

Повезане вести

Коментари