У посети породици Стојановић из Сарајева

Александар и Неда Стојановић, заједно са својом децом Стефаном (7) и Теодором (9 месеци) живе у Сарајеву на Алипашином пољу. Као и већини српских породица, које живе у Федерацији Босне и Херцеговине, живот није нимало лак, па су бројна искушења са којима се Стојановићи свакодневно носе.

Ипак, Стојановићи се не предају, и као што имамо прилику да видимо, њихови синови Стефан и Теодор представљају жељу и наду да ова породица остане на свом огњишту. Стан у коме живе, некада је припадао Нединим покојним родитељима, па су након пресељења започели заједнички живот.

Проналазак посла је, за њих, нажалост, био изузетно велики изазов. Годинама су били пријављени у Агенцији за рад и запошљавање, чекајући на посао, без икаквог успеха. Ипак, ситуација се, на срећу, променила пре неколико месеци, када је Александар добио посао, али пошто још увек није добио уговор за стално, и даље постоји стрепња да ће ово побољшање њихове финансијске ситуације бити кратког даха.

Дом ове скромне породице, као што се види и на сликама, делује уредно и чисто, иако је приметно да је потребно реновирање читавог стана, као и замена већег дела покућства. Оно што је Стојановићима најбитније у овом тренутку, и због чега су контактирали нашу организацију је замена столарије.

Имамо великих проблема кад дође зима јер имамо осећај као да дува са свих страна. Посебно је то сада велики проблем, јер имамо бебу у кући. Такође, када бисмо решили овај проблем, смањили би нам се и рачуни за струју током зимских месеци, тако да бисмо и ту уштедели – објашњава нам отац Александар зашто сматрају да је столарија оно што им је најпотребније у овом тренутку.

Хуманитарна организација Срби за Србе, потрудиће се да у наредном периоду обезбеди помоћ породици Стојановић, а за тако нешто потребна нам је помоћ наших донатора, које овом приликом позивамо да нам се прикључе у још једној хуманитарној акцији, како бисмо показали да заједничким снагама можемо да променимо услове живота још једној угроженој породици!