У посети деветочланој породици Василијевић из Раковице

Многобројну породицу Василијевић чине родитељи Страхиња и Јелена и њихово седморо деце, Василије (12 година), Магдалина (11), Ђорђе (9), Андреј (8), Арсеније (7), Јулија (5) и Давид (3). Јелена је трудна, па ће се породица ускоро проширити и добити још једног члана. Једини запослени је отац Страхиња који ради као црквењак и уз дечији додатак на који имају право, за четворо деце, то су једини извори прихода за ову породицу.

Василијевићи живе у кући, која је генерално у добром стању, али која још увек, као што се види на сликама, није завршена. Посебно се то односи на горњи део куће и поткровља.

Овој многочланој породици, из београдске општине Раковица, један од главних проблема представља слаба водоводна мрежа. Наиме, у летњем периоду воде малтене да нема, тако да су Василијевићи принуђени да у летњим месецима користе цистерну за воду и на тај начин реше проблем снабдевања водом.

Проблеми са водом погађају целу породицу, а нарочиту Јелену која, како каже, на дневном нивоу мора да опере велику количину веша, па је приморана да веш носи код пријатеља на прање. Кућа у којој живе Василијевићи има и лепо двориште које је погодно за гајење и узгој домаћих животиња. Међутим двориште није ограђено и то омогућава да лисице, творови и пси улазе у двориште, па тренутно нису у могућности да држе неку од животиња.

За Василијиће је неопходна помоћ у изради потпорног зида, набавци домаћих животиња у виду коза, кокошки, патки и постављање ограде око дворишта, како би животиње биле заштићене и како би породица могла несметано да гаји и води бригу о животињама, које би им много значиле.

Позивамо све људе добре воље да својим донацијама омогуће да се скупе потребна средства и да спроведемо у дело акцију помоћи за још једну вишечлану породицу.