У посети породици Здравковић из Алексинца

Породица Здравковић пре неколико месеци преселила се у село Трњане крај Алексинца. Ипак, нови почетак породице која броји седморо деце није онакав какав би се очекивао.

Потписали смо предуговор за ову кућу и предали смо власницима 10.000 евра. Ускоро би кућа требала да пређе у наше власништво. Једва смо прикупили 10.000 евра и као што видите, кућа није баш у најбољем стању – упознаје нас отац Добрица са тренутном ситуацијом.

У кући нажалост немају воде, нити је купатило функционално. Почели су да сређују једну собу, али нису много одмакли. Добрица који издржава породицу као грађевински радник у децембру месецу прошле године имао је шлог па од тада не ради. Једина примања које Здравковићи имају су дечији додатак и социјална помоћ.

Тешки услови живота највише погађају Милицу (14), Магдалену (12), Лану (11), Михајла (9), Јану (5), Машу (3) и Лену (2). Њихова мајка Данијела Милкић каже да су деца послушна и да им прија живот на селу, посебно јер чувају животиње – козе и прасиће, а најмлађе девојчице посебно су одушевљене зецом, којег чувају.

Овој деци потребна је наша помоћ како би имали кућу о којој су сањали. Породици је потребно да се уведе вода, купи покућство и среди купатило. Такође, потребно је да се среди столарија и унутрашњост куће. Иако још увек нису кренули да обрађују земљу, значила би им помоћ у виду трактора и приколице.

Позивамо све људе доброг срца да се придруже новој хуманитарној акцији наше организације како бисмо помогли многочланој породици Здравковић!