У посети Потићима из Пирота

Чланови Хуманитарне организације Срби за Србе посетили су шесточлану породицу Потић која живи у Пироту. У веселој атмосфери уз цвркут десетине папагаја, с обзиром да је хоби породице узгој и припрема за такмичење папагаја, дочекала нас је породица Потић коју чине отац Слободан, мајка Сања и њихове ћерке Андријана (18), Софија (13), Лана (6) и Милица (4).

Представници организације Срби за Србе у разговору са Потићима

Десетине папагаја такође је део домаћинства Потића из Пирота

Отац Слободан је радио као полицајац, а сада је због тешке саобраћајне несреће коју је имао у инвалидској пензији, те породица живи од његове пензије, дечијег додатка, као и од помоћи фондације „СББ“ која ће им до септембра исплаћивати 14.000 динара месечно хуманитарне помоћи.

Потићи живе у приземљу куће, коју деле са Слободановим братом. Што се тиче саме куће, осим што нема фасаду, постоји проблем и са влагом. За куповину кућe су узели кредит, који морају да исплаћују још осам година.

Пошто се кућа налази поред узбрдице са које се током кишних дана обрушава земља, Потићима је потребан потпорни зид којим би решили овај проблем.

Такође, Потићи су изразили жељу да се баве прањем тепиха, и тиме зараде додатан новац, како би обезбедили своју породицу, за шта им је потребна центрифуга и четка за прање тепиха.

Позивамо све пријатеље и донаторе да се прикључе акцији за породицу Потић и подрже рад Хуманитарне организације Срби за Србе.