У посети Савићима из Бољеваца код Сурчина

И у овој години користимо прилику да помогнемо породицама у нашем главном граду. Иако је уврежено мишљење да у Београду нема толико угрожених породица, сваке године нашој организацији јави се неколико десетина вишечланих породица којима је помоћ потребна.

Овога пута, посетили смо Савиће из Бољеваца. Скромну породицу чине отац Предраг, мајка Каролина и деца Димитрије (12), Катарина (9), Гаврило (4) и Ангелина (1). На самом почетку разговора приметили смо да се ради о једној побожној и вредној породици.


Добили смо донацију у козама, тако да смо почели да правимо сир, мада нам фали део опреме која се користи током процеса производње да бисмо посао подигли на виши ниво. Ипак, за сада нам је драго да наша деца могу да уживају у ономе што направимо – каже нам мајка Каролина.

Савићи су пре неколико година узели кредит како би проширили кућу, односно саградили собе за децу. Не примају социјалну помоћ и дечији додатак, а отац Предраг једини ради и издржава породицу, међутим, добар део плате одлази на овај кредит.


Узели смо кредит јер деца расту и развијају се, па смо сматрали да је потребно да им обезбедимо оно што свако дете жели – своју собу и нормалне услове живота. Тренутно су собе завршене споља, док унутра немамо готово ништа – наставља мајка Каролина да нам објашњава каква је ситуација.

Хуманитарна организација Срби за Србе у наредном периоду покушаће да породици обезбеди помоћ у грађевинском материјалу за завршетак купатила и завршетак куће, опрема за млекару, шпорет на плин и олуке.

Позивамо све донаторе да се прикључе акцији помоћи породици Савић.