У посети Симеуновићима из Нове Вароши

Представници Хуманитарне организације Срби за Србе вредно настављају мисију обиласка породица широм Србије. У селу Бурађа крај Нове Вароши посетили смо породицу Симеуновић. Отац Миодраг и мајка Данијела подижу четворо деце. Маријана (17), Христина (14), Срећко (9) и Анђелија (5) – четири анђела и највеће благо на овом свету!

Живе у слози у истој кући са очевим братом, спрат изнад спрата. Без социјалне помоћи, имају дуговe за струју и воду, примају дечији додатак, али отац једва успева некако да се избори.

Ради у фирми која је под стечајем и протеклих три месеца није примио плату, што довољно говори каква је то борба.


Чланови организације Срби за Србе са породицом Симеуновић у њиховом дому

До сада им је помагала само Хуманитарна организација Стара Рашка, која већ 18 година брине о малишанима у овом прелепом крају Србије. Тешко живе породице са много деце, а још теже је у крајевима попут Рашке области.

Незгодан терен, лоши путеви, велика расутост села, мало сигурног посла… Све то утиче на људе и чини их чвршћим и скромнијим. Такав је и отац породице Симеуновић. Његова једина жеља била је трактор са којим би могао да ради и допринесе бољем животу својих малишана!

Породица спава у једном кревету у трошној соби, имају купатило само за купање, па користе пољски тоалет. Ипак само желе да раде и да се боре и да сами себи боље услове створе! Мало је остало таквих домаћина и породица и морамо се сви потрудити да им помогнемо и олакшамо.

Позивамо све људе добре воље да донирају у складу са својим могућностима и да заједно обезбедимо боље услове за живот за породицу Симеуновић. Желимо да им средимо купатило, обезбедимо намештај за децу, као и белу технику, и наравно – трактор, који ће им ставити хлеб у руке.

Имају нешто земље под шумом и поред тога и могућност да се баве малинама. То је нешто што се тешким радом и огоромним трудом на крају вишеструко исплати. То је начин да им заиста помогнемо, да им омогућимо да напредују, и да постану независни од било чије помоћи. То је циљ ка ком сви стремимо, а сада је опет потребна помоћ свих нас! Сви да се ујединимо и помогнемо Симеуновићима и обезбедимо им светлију будућност! Деца су наша будућност! Приложи и помози!