У посети Спасојевићима из С. Паланке

Представници Хуманитарне организације Срби за Србе посетили су крајем фебруара самохрану мајку Снежану Спасојевић која у Смедеревској Паланци подиже три сина: Милоша (17), Марка (16) и двогодишњег Стефана. Много је проблема са којима се суочава свака самохрана мајка данас у Србији, а Снежана и њени синови боре се са неколико веома озбиљних: кућа у којој живе је у лошем стању, имају проблем са кровном конструкцијом, веш машина је у лошем стању, боре се од месеца до месеца са скромном платом коју мајка заради и са неизвесношћу гледају у будућност.

 Тежина цигала и новог крова довела је до урушавања старог дела куће и пуцања зидова од меке цигле

 Стари (лево) и нови део куће (десно)

Али, упркос свим невољама, у кући владају слога и љубав, момци помажу мајци на сваком кораку, недавно су сами озидали купатило, и то врло квалитетно, а и сами су помагали мајсторима који су им средили кров. Проблем који се створио реновирањем крова је претешка конструкција за трошну кућицу, па сада имају ситуацију коју не знају како да реше, а којој нису ни изблиза финансијски дорасли.

 Очајно стање старог дела куће је видљиво са свих страна

Потребна им је помоћ свих нас, како би их избавили из тренутних проблема и направили им простор за напредак и срећно одрастање за малог Стефана. Сада, живе и спавају у две мале собе пуне влаге и оштећења од старости куће и лошег крова.

 Мали Стефан у дограђеном делу куће где се тренутно налази кухиња и купатило

Дечији додатак од 7.500 динара не прави им никакву разлику зато што имају месечни дуг од 7.500 динара за кредит, немају никакву земљу, ни стоку, никакве начине да приходују, иако су момци заиста вредни и радни и имају велике планове у животу: да служе војску, можда чак и професионално, да се баве разним корисним и добро плаћеним мајсторским пословима.

 У разговору са породицом Спасојевић

 Милош, Марко и Стефан Спасојевић

Изразили су жељу да им обезбедимо шпорет за грејање, кревет на спрат, ормар и нову веш машину. Највећа жеља им је адаптација куће, али свесни су колико је то захтеван и велики пројекат, и колико је компликован и донекле ризичан.

 Заједничка фотографија породице Спсаојевић са СЗС члановима

 Стефан Спасојевић

Кућа у лошем стању и мало могућости за напредак, створили су два велика борца, који маштају о бољем сутра и боре се са мајком за малог брата. Помозимо им!

 Најстарији брат Милош са најмалђим Стефаном