У посети Спасојевићима код Параћина

Породицу Спасојевић из Својнова код Параћина обишли су представници Хуманитарне организације Срби за Србе. Родитељи Саша и Ина, Рускиња из Украјине, подижу петоро деце: Маријану (15), близанце Лазара и Андреја (9), Татјану (4) и Андријану (1). Отац Саша је био велики борац 1990-их година у Крајини, али је, на жалост, остао инвалид и, упркос томе, данас је борац за боље сутра за своју децу.

Саша и Ина нису запослени и немају привремена примања. Накнада за инвалиднину оца и дечји додатак за четворо деце је оно што издржава ову породицу. Социјалне помоћи су лишени управо због тога што отац прима инвалиднину.

Кућа је у власништву породице, али је премала за овакву велику породицу и управо због тога су изразили жељу за проширивањем куће и покривањем и опремањем две собе. То нису једини проблеми породице, Спасојевићи се боре и са влагом, као и лошом инсталацијом воде у купатилу.

Отац Саша пружао је помоћ српским породицама из Крајине 1990-их, сада је ред на нас да пружимо помоћ за његову породицу, донирајте за Спасојевиће из Својнова!