У посети Сретеновићима из Милановца

Током фебруара, посетили смо деветочлану породицу Сретеновић из Угриноваца, општина Горњи Милановац. Отац Добривоје и мајка Душанка имају седморо деце: Наду (17 година), Александра (15), Андрију (14), Немању (12), Ану (10), Милу (9) и Јасмину (8). Живе у веома старој кући у којој нема купатило, а ни простор предвиђен за изградњу. У плану је да се породици набави крава, изгради и опреми купатило, од средстава која ће се прикупити на хуманитарно-спортском пројекту “Тројка из блока” у Горњем Милановцу који ће се одржати 10. маја.

 Кућа у којој живе Сретеновићи  

Угриновци су село подно Рудник планине, удаљено око 15 километара од Горњег Милановца. Једини месечни извор прихода породице Сретеновић је дечији додатак у износу од 10.000 динара. Од стоке имају само две козе и неколико кокошки. 

Немају чак ни ормар за ствари, а употребљиве су само две просторије у приземљу у којима ова деветочлана породица спава. Приликом посете на фотографијама нема најстарије деце Наде и Александра, јер су били у школи.   Једна од просторија где спавају чланови породице Сретеновић  

Из разговора са Добривојем и Душанком закључили смо да би им најпотребније било купатило, али подједнако потребна и једна крава. За обоје је потребно преко 300.000 динара. Циљ нам је да заједничким снагама помогнемо Сретеновиће и омогућимо им побољшање основних животних услова. 

Јасмина и Андрија Сретеновић 

Најстарија Нада учи средњу економску школу, а Александар средњу техничку у Горњем Милановцу. Млађа деца Андрија, Немања, Ана, Мила и Јасмина уче основну школу у свом родном селу. Треба напоменути и да најстарији син Александар из православних књига гледа и на дрвету осликава ликове светаца.   Мила нам показује уметничке радове њеног старијег брата Александра  Весели Немања Сретеновић  

Позивамо све људе добре воље да и даље подржавају рад Хуманитарне организације СРБИ ЗА СРБЕ и на тај начин помогну и обрадују велики број деце којој је помоћ преко потребна. ДЕЦА СУ НАША БУДУЋНОСТ!