У посети Стаменовићима са Бановог Брда

У склопу обиласка породица које Хуманитарна организација Срби за Србе намерава да помогне ове године, крајем марта смо посетили породицу Стаменовић са Бановог Брда. Шесточлану породицу чине родитељи Зоран и Јелена и њихово четворо деце Ружица (15), Александар (12), Марија (7) и Невена (7).

Једини запослен члан породице је отац Зоран, док мајка није у могућности да ради због болести најмлађе Марије о којој мора да брине. Уз додатак на име туђе неге то су једини приходи које ова породица остварује. Наиме, малу Марију је живот натерао да прерано постане борац и да се носи са опаком болешћу. Она је 2013. године добила рак на мозгу са метастазом на стомаку, па је била принуђена да иде на бројне операције и терапије. Од операција је имала две веће и пар мањих. Богу хвала успели су да се изборе са тиме, али јој је потребна сва могућа брига и пажња.

Стаменовићи иначе живе у стану од 60 квадрата који чине две собе, дневна соба и купатило. Зид у дневној соби улепшава велики број икона. Оно што представља проблем за ову добру и скромну породицу јесу улазна врата која су у лошем стању. Она не могу да се затворе како треба и самим тим утиче на топлоту у целој кући која се због тога хлади.

Потребна помоћ за ову породицу јесте набавака нових улазних врата, чиме би решили тај проблем. Поред улазних врата, потребна су и једна собна врата, веш машина и грејалица за собу.

Позивамо све људе добре воље да својим донацијама помогну да Стаменовићи добију потребну помоћ и на тај начин улепшамо детињство за четворо дивне деце.