У посети Стојановићима код Алексинца

Представници Хуманитарне организације Срби за Србе посетили су шесточлану породицу Стојановић из Нозрине код Алексинца. Породицу чине отац Горан, мајка Драгана и деца Снежана (14), Кристијан (13) и Милутин (7). Са њима живи и тешко болесна и једва покретна бака Душанка.

Родитељи, на жалост, такође имају муке са здрављем. Због лечења отац не може често као раније да зарађује бавећи се грађевином. Основни извор прихода су им социјална помоћ и дечији додатак. Имају и њиве на 4 ара што се труде да обрађују.

Услови у кући у којој живе су заиста лоши. Кров прокишњава, ствара се велика влага, а немају ни септичку јаму, па им се вода враћа назад. Хидрофор који имају није добар, па вуче песак. Кухиња је у лошем стању, деца спавају у лошим креветима, бела техника је стара…

Једина светла тачка у кући су деца која не дозвољавају да их тежак живот помете. Иду у музичку школу, редовно певају у црквеном хору. Кристијан је одличан хармоникаш и бави се каратеом, тако да нам се похвалио да је дан пред наш долазак освојио нову златну медаљу на такмичењу!

Кристијан Стојановић са освојеним медаљама на свом кревету

Због прокишњавања крова, влага се увукла у све зидове унутар куће

Оштећен кров на породичном дому Стојановића

Заједничка слика Стојановића са представницима организације Срби за Србе

Стојановићима би првенствено требала помоћ око замене крова и копања септичке јаме. Требало би средити и подове, зидове и столарију у кући, заменити намештај. Оцу би значила моторна тестера како би након опоравка могао додатно да зарађује за своју породицу.

Хуманитарна организација Срби за Србе позива све људе добре воље да учествују донацијама активно у нашем раду. Стојановићи су једна од скоро 200 породица које планирамо да помогнемо у овој години ако прикупимо довољно средстава!