У посети породици Крговић крај С. Митровице

Представници Хуманитарне организације Срби за Србе посетили су породицу Крговић у Салашу Ноћајском крај Сремске Митровице. Самохрана мајка Славица подиже четворо деце: Слађан (1999.), Слађана (2001.), Тара (2006.) и Мома (2009.). Иако мајка има озбиљне здравствене проблеме са кичмом, запослена је за стално и сваки дан се бори и даје све од себе за боље сутра за своју децу.

Најмлађи Мома има астму (бронхитис), па се боре и са том невољом. Покојни муж страдао је од уједа пчеле, а 2012. започели су градњу нове куће. Сада живе у раскораку између превеликих потреба и премалих могућности. Не примају дечији додатак зато што је мајка запослена, никада нису добијали помоћ ни од једне организације, а поред мале плате, једини сигуран приход је пензија покојног мужа у износу од 8.000 динара.


Изразито лоше стање плафона на коме се појавила влага због дотрајалог крова

И на све то – имају кредите и кућа у којој живе сада прокишњава! Немају земљу, али је бар кућа у њиховом власништву. Вода није разведена по кући, а у новој је нема уопште, као ни струје. Имају мало баште где за себе узгајају за основне потребе. Немају ни животиње ни пољопривредне машине.


Деца породице Крговић у приземљу и на спрату нове куће

Много проблема, али једно је сигурно – породица је добра и фина и заслужује сваку помоћ. Оно што су истакли да им је најпотребније је свакако сређивање нове куће и адаптирање како би могли да пређу да живе у њој. У старој кући за сада им је колико-толико све у реду, али уз прокишњавање и слабу изолацију, питање је до када ће издржати.

Стара (лево) и нова кућа (десно)

Крговићи су изразили жељу да им се набаве и свиње и козе. Представници Хуманитарне организације Срби за Србе били су дирнути како ова мајка храброст поносно гура кроз живот. Породица заслужује сваку помоћ, на нама је да се још једном ујединимо и још једном победимо за боље сутра! Донирајте и ви!


Штала у којој су планиране да се сместе свиње и козе

Помозимо породици Крговић