У посjети осмочланој породици из Челинца

Породица Врховац из Челинца (Штрбе) са пет дивних малишана живи у кући која је изграђена уз подршку свештеника Дејана након поплава 2015. године. Кућа је приземница са премало простора за њих осморо.

Иако је кућа саграђена прије пет година, кров је изразито слабо урађен па имају проблема са влагом. Мајка Слађана и отац Станислав су незапослени, баве се пољопривредом. Имају башту која се налази на једном дунуму земљишта, хране краву и двије свиње. Са примањима од 158 КМ својим радом и трудом издржавају баку Славицу, три сина – Луку (11), Вида (10) и Јована (13) и двије кћерке Кристину (6) и Софију (2).

Отац је радио на аутопраоници па је услед пандемије короне добио отказ. Како нам каже, желио би да има свој трактор да би могао обрађивати више земље и спремити сијено за краву, али са својим тренутним примањима није у могућности да то себи обезбиједи. Породици Врховац би много значило када би успјели подићи још један спрат куће да добију више просторија, јер свих осам чланова породице спавају у неколико квадрата њиховог приземља. Самим тим би се ријешио проблем са кровом.

Челинчани, пробудите се! Укључите се у акцију помоћи породици Врховац. То можете учинити позивом на број 17763 или уплатом средстава на број жиро рачуна: 5620128130024158 НЛБ банка (уз напомену за породицу Врховац).

Осигурајмо кров над главом осмочланој породици и помозимо им да лакше преброде кризу!