14. септембра 2020.

У посјети петочланој породици Кавеџија – Мирковац, Козарска Дубица

Петочлану породицу Кавеџија из Козарске Дубице чине мајка Сузана, те њених четворица синова: Мирослав (23), Борислав (17), Бранислав (16), Марко (9). Надомак Мирковца живе у властитој кући старој шездесет година која се налази у јако лошем стању. Услове за живот готова да и немају, немају купатило, воду па чак ни бунар а струја је искључена прије годину дана због огромних дуговања. На 40 дулума земље коју посједују породица се бави пољипривредним пословима, имају башту, а на пет дулума земље засађен је кукуруз, хране свиње и кокошке.

Упркос тешкој финансијској ситуацији отплаћују и кредит, а дуг за струју износи око 3.000 КМ, који мајка Сузана без икакве социјалне помоћи или дјечијег додатка настоји да то отплати сама.

Да ствар буде још тежа, породицу је напустио њихов најстарији члан, отац Раденко који је преминуо 2019. године, а син Бранислав има здравствених проблема, потешкоће са рукама које му се у појединим тренуцима одузимају. Кавеџије се за свој живот боре саме, вриједна породица живи обрађујући земљу, и бавећи се свим осталим пољопривредним пословима. Они спас проналазе у томе. Морамо да напоменемо и то да су Сузана и Раденко изродили укупно петорицу синова, а најстарији Милан (24 године) се одселио и засновао своју породицу.

Да би најмлађе чланове породице заобишли ти тешки послови и да би они уживали у дјетињству које свако дијете задлужује, а старијим члановима и мајци Сузани олакшали, неопходан им је један трактор. Дугогодишња болест оца породице Раденка и настојања да га излијече, породицу је довело у заиста тешку финансијску ситуацију и као оганизација потрудићемо се да им помогнемо бар на неки начин. Кад је стани-пани први стижу Дубичани! Први хуманитарни догађај ове године у Козарској Дубици ће бити намијењен за помоћ породици Кавеџија. Ријеч је о турниру Пикадо из блока који ће се одржати у суботу 19.9.2020. године у Кафе бару „Infinity” са почетком у 19.00 часова па позивамо све становнике Дубице, али и околним градова да се одазову у што већем броју. А сви они који не буду у могућности да дођу на турнир, најлакши начин за подршку акцији је позив на хуманитарни број: 17763 на који начин се донирају 2 КМ, уплата на број рачуна: 5620128130024158 (НЛБ банка) или неки од понуђених начина путем наше донаторске платформе.  

Повезане вести

Коментари