30. априла 2018.

У посјети породици Ђурић из Градишке

Чланови Хуманитарне организације Срби за Србе из Републике Српске обишли су и породицу Ђурић која живи у селу Чатрња код Градишке. Родитељи Србољуб (38 година) и Андреа (31) имају чак осморо дјеце: Ведран (13 година), Бранко (12), Милица (10), Миљана (9), Живана (6), Лука (4), Лена (3) и Дуња (1).
Десеточлана породица Ђурић испред свог дома у изградњи
Ђурићи живе у властитој кући и посједују још 5,5 дунума (око 55 ари) земљишта. Обзиром да дјеца расту и да се ствара потреба за већим животним простором, Ђурићи су подигли кредит како би могли да дограде још један дио куће, а такође добили су и донације од других организација у виду грађевинског материјала за наставак ових радова.
Најмлађи члан породице - Дуња Ђурић
Једино редовно примање које остварује породица је плата коју зарађује отац породице Србољуб радећи у локалној пилани, а породица ускоро очекује и остваривање права на дјечији додатак. Обзиром да посједују велико земљиште породица на њему сади башту, а поред свог обрађују и оближње земљиште које су им власници уступили и како би могли да прехране свиње које држе. Највећа помоћ Ђурићима би поред проширења животног простора било обезбјеђивање средстава за рад којим би отац породице могао додатно да остварује приход. Како се доста организација и парохијски свештених са пархоијанима заузело за рјешавање овог проблема, наша организација ће се фокусирати на набавку средстава за рад. Највриједнија помоћ би била трактор којим би отац породице могао да обрађује земљу и да иде повремено на рад у шуму. Такође, значајна помоћ би била и набавка мале бренте за обраду дрвета и циркулара са којим би отац породице Србољуб могао да производи палете и да продајом истих оствари додатни приход за породицу.
Деца породице Ђурић испред штале у којој се гаје свиње
Породица Ђурић је заиста породица вриједна сваке похвале и помоћи. У данашње вријеме када се већина родитеља одлучује да има једно или двоје дјеце, Ђурићи имају чак осморо. Но, као што смо и увидјели приликом наших посјета вишедјетним породицама, ове породице заиста требају велику помоћ. Најчешће лишене адекватне помоћи од институција система, породице су ослоњене саме на себе, као и на помоћ добрих људи који су спремни да помогну.
Срби за Србе са породицом Ђурић
Зато ћемо и овај пут позвати све људе добре воље да у складу са својим могућностима помогну породицу Ђурић, како би и ову акцију помоћи спровели успјешно! Дјеца су наша будућност! СЗС Република Српска

Повезане вести

Коментари