У Прешеву код Јовановића

Хуманитарна организација Срби за Србе посетила je Прешево, како би обишла угрожену породицу Јовановић. Породицу чине отац Новица и синови Митар (26) и Богољуб (20). Нажалост, пре нешто више од седам година, мајка им је преминула.

Ситуацију, кoja je сама по себи довољно тешка, додатно отежава болест обојице синова. Старији Митар у току наше посете налазио се у Специјалној болници за психијатријске болести Топоница, надомак Ниша, док је млађи Богољуб ишао у специјалну школу.

Ипак, отац Новица се не предаје. Након што је отпуштен са посла после 27 година рада у Симпу, породицу издржава од цепања дрва, копања и других послова на којима надничи. Поред 8.000 динара помоћи које прима за старијег сина ово је породици једини приход. Такође, Јовановићи чувају неколико кокошака и имају мали пластеник.

Кућа у којој живе, као што се види, у веома је лошем стању. Како би породици олакшали услове у којима живе потребна је доградња собе и реконструкција крова, замена ламината, куповина веш машине, електричног шпорета, фрижидера и замрзивача.

Хуманитарна организација Срби за Србе позива све своје донаторе и људе доброг срца да нам се прикључе како бисмо помогли још једној породици!