У Прибоју купатило за Бабиће!

Успешна ,,Тројка из блока” у Прибоју одржана је у недељу, 14. јуна, на Школским теренима и уз помоћ Општине Прибој и наших поносних спонзора, донатора и техничких спонзора скупљено је 125.278 динара. Хуманитарна организација Срби за Србе је, након консултација са општинском социјалном службом и локалним свештеницима који су несебично одвојили време и упутили нас на социјално угрожене породице, одлучила да скупљена средства усмери на изградњу купатила за породицу Бабић из села Грачаница крај Прибоја. Обрад Бабић и његова жена Бојана имају највеће богатство на свету – четворо дивне деце – Анђелу (12 година), Тамару (11 година), Миљана (7 година) и Загорку (2 године). Имају велике планове за будућност и поред тешких услова за живот почели су да граде нову кућу, излили су плочу, а ми ћемо им помоћи тако што ћемо им у новој кући изградити и опремити купатило!

 Деца су наша будућност: најмлађи Бабићи

Породица је сложна, радна и вредна, живе са Обрадовим оцем Миланом (76 година) у његовој старој кући на крају села, али и поред тешких услова за живот успели су да направе успешно сеоско домаћинство. Имају осам коза, свињу, њиву коју обрађују, a Обрад се бори и поред болесног срца, ради тешке послове широм Србије и не пропушта прилику да се пријави на све државне конкурсе за субвенције за пољопривреду и сточарство. Живе од 9.ооо динара дечијег додатка, 10.000 динара дедине пензије и 23.ооо динара Обрадове плате. Никада нису били на социјалној помоћи! Обрад даноноћним радом успева да заради и неки динар више, па је тако штедећи и трудећи се 2011. почео да гради нову кућу, која је ближе школи у коју деца сада, из старе куће, пешаче више од пет километара. Добро је њима и у старој кући, у слози и љубави раде и труде се, али Обрад жели да његова деца имају срећније детињство него што га је имао он.

 Млади домаћин Миљан

Нову кућу Обрад ће сам да заврши, како је и почео. Остали су му кров, прозори, зидови… Доста посла је пред њим, али Обрад се посла не боји. Прихватио је нашу помоћ у виду изградње купатила, јер тако ће му остати нека финансијска средства која ће преусмерити у остале делове куће. Уз Божју помоћ, деца ће следећу зиму провести у новој кући, одакле ће им бити много лакше да иду до школе кроз велике снегове и хладноћу која влада овим крајем. О свим детаљима акције јавност ће бити обавештена на крају пројекта. Наш поносни спонзор из Прибоја – фирма ,,Декор” је прихватила да под најповољнијим условима изведе овај пројекат. Нека је са срећом почетак радова!

 Тренутни изглед купатила у новој кући породице Бабић

 Идила: најстарији и најмлађи чланови породице Бабић

Хуманитарна организација Срби за Србе још једном захваљује Општини Прибој и поносним спонзорима, донаторима и техничким спонзорима, као и медијским покровитељима који су подржали и испратили спортско-хуманитарни пројекат ,,Тројка из блока” у Прибоју. Сада ћемо заједно завршити започето и омогућити овој дивној деци срећније детињство!