У Сремској Митровици петоро малих Којића детињство проводи у две собе

Нема веће радости за нашу организацију него када нас дочекају фина и васпитана деца са осмесима који нам потврђују да смо на правом месту и да је у питању породица коју вреди помоћи! Овога пута, дочекало нас је пет бисера – Ана (16), Марко (12), Ена (9), Митар (8) и Јован (6 месеци).

Петоро малих Којића са својим родитељима Јовицом и Маријом, баком Ружом и њеним партнером Зораном живе у Зорановој кући у Сремској Митровици.


Јовицина мајка почела је да живи са Зораном па смо се и ми доселили ту јер нисмо имали где. Дигли смо кредит, направили смо и средили две нове собе у којима живимо нас седморо. Нажалост, Зоран има тумор (јуингов сарком) у великим је боловима, психа му се променила и променљивог је понашања, па нам често прети избацивањем – забринутим гласом нас мајка Марија упознаје са ситуацијом.

Јовица ради уградњу столарије у једној фирми у Сремској Митровици док мајка Марија ради у пекари. Ипак, њихова месечна примања оптерећена су кредитом и алиментацијом коју Јовица плаћа за дете из првог брака. Од других примања имају дечији додатак.


Велика нам је жеља да због ових проблема које имамо овде, имамо своју кућу где бисмо били спокојни. Постојала су обећања људи који су водили град да ћемо да добијемо стан, али као што видите ми смо и даље овде – рекла нам је мајка Марија.

Док смо разговарали са одраслима и обилазили просторије у којима живе, мали Којићи су нам показивали своје играчке али и похвалнице које су својим преданим радом добили. Како нам кажу највише воле да се играју међусобно, поготову са најмлађим Јованом.


Као и сваке године, у склопу пројекта Тројка из блока у Сремској Митровици бира се једна породица из овог краја за коју се сакупљају донације. Ове године, одлучили смо да то буде породица Којић којој планирамо да купимо кућу у Сремској Митровици и околини – рекао је Немања Кокар један од организатора Тројке из блока у Сремској Митровици.

Позивамо све донаторе да се прикључе акцији за породицу Којић како бисмо променили живот још једној многочланој породици!