Унели смо топлину у дом породице Јоцовић – завршена адаптација породичне куће

Сада ми је довољно само једно ћебе, не треба више пет ћебади – насмејано нам је рекао мали Марко (11) Јоцовић.

Успели смо у нашој намери да обезбедимо најмлађим Јоцовићима из села Рудник све што су нам рекли да би желели да имају. Топле собе, нове прозоре кроз које не дува ветар, купатило и све у свему једну нову шансу за лепше и здравије одрастање. Велики апел смо покренули након наше прве посете, када смо се упознали са оцем Бранком, који иако инвалид, уз јаку жељу и огромне напоре одгаја сам четворо деце. Поред већ поменутог Марка, ту су и његове сестрице Смиљана (13), Биљана (12) и његова близнакиња Марија (11).


Купатило нам је супер! Имамо најлепше купатило у целом селу – додале су радосним гласом Биљана и Марија.

Некад и сад

Заиста, мало je потребно овој деци, да буду задовољни и захвални. Када се осврнемо око себе, сва та помоћ која је обезбеђена Јоцовићима, је за већину људи нешто што се подразумева и не доводи у питање, а Јоцовићи су могли до сада само да маштају о томе.

Некад и сад

Захваљујући бројним донаторима, који су се одазвали на наш апел, у релативно кратком року су прикупљена неопходна средства и завршен је пројекат адаптације породичне куће Јоцовића. Пројекат је подразумевао првенствено изградњу и опремање купатила, затим замену ПВЦ столарије, замену дотрајалих електричних инсталација, постављање ламината и плочица, кречење и глетовање унутрашњих просторијa, замену кровног црепа и израду трема испред куће са постављањем олука. Укупно је издвојено 2.166.070 динара за наведене радове.


Најбитније ми је да су деца срећна и задовољна. Све радим због њих. Кад их видим овако срећне због свега овога што је урађено, мени је срце пуно. Како да не будем захвалан свим људима, који су нам оволико помогли – пренео нам је отац Бранко.

Помоћ је стизала за Јоцовиће и мимо наше организације од многих добрих људи, који су били подстакнути нашим апелом, па је обезбеђена између осталог и нова кухиња, шпорет на дрва и још доста тога.

Задовољни смо и ми, јер смо подстакли људе да се укључе и директно помогну породици и обезбеде ствари које ми нисмо били у прилици да обезбедимо. Очекујемо још занимљивих пројеката у скорије време да буду завршени, тако да позивамо све заинтересоване људе, да прате наш рад и да подрже пројекте које покрећемо.

Некад и сад

Рачуни и потврде финансиране помоћи