Унија студената ФОН-а успешно реализовала Хуманитарни спортски турнир и придружила се хуманитарној акцији за породицу Лазаревић!

Студентска организација Унија студената ФОН-а од свог оснивања 2016. године једном годишње организује Хуманитарни спортски турнир – пројекат који окупља љубитеље одбојке, футсала, тениса, стоног тениса и баскета, који желе да својим учешћем помогну онима којима је помоћ најпотребнија. Ове године пројекат се одржао 11. и 12. септембра на спортским теренима на Ади Циганлији, под генералним покровитељством компаније Меридиан.

На два дана турнира укупно је учествовало преко 350 учесника, а Унија студената ФОН-а успела је да прикупи 155.100 динара новчане помоћи за осмочлану породицу Лазаревић из места Кутлеша код Лесковца, чија најмлађа Лана Лазаревић (3) од рођења болује од цирозе јетре. Такође, током промоције свог догађаја, Унија је спровела и даривање за своје пратиоце, који су као услов за учешће имали да пошаљу хуманитарну поруку на број 7763, чиме су прикупили додатних 11.200 динара.

Викенд посвећен турниру био је оличење хуманости и заједништва, праћен сунчаним временом и позитивном атмосфером. У склопу свог пројекта, студенти су организовали и Тројку из блока, у којој је учествовало 68 учесника, од којих неки и по више пута. Том акцијом Унија је успела да прикупи, поврх котизација, додатних 24.900 динара за породицу Лазаревић.

На турниру је константно владала добра енергија, а могли су се пратити изузетно добри мечеви у поменутих 5 спортова. За прва три освојена места на турниру, у сваком од спортова, Унија је уз помоћ компаније ,,Техномедиа“ припремила вредне награде у виду паметних сатова, као и разних ваучера које су остали пријатељи пројекта обезбедили. За прво место у одбојци такмичило се 12 екипа, у футсалу 14, а у баскету 20. У тенису 32 учесника су се борила за неко од прва три места, док у стоном тенису 23 учесника.

Прва три места у баскету освојиле су екипе: Мичиген, Куку лелек и They sleep. Прва три места у футсалу екипе Дивис, Атлетико Минеира и Ноншаланција, док су најбољи у одбојци били Старлете, Воз дис и Архонт. У тенису златни, сребрни и бронзани били су Лука Јанковић, Миодраг Драгуљевић и Стефан Гажо, а у стоном тенису Милан Коцић, Марко Петровић и Ђорђе Коцић. Прва тројка у Тројци из блока припала је Марка Божичковића, Луке Вуксановића и Владислава Стојковића.

Захваљујемо се свим учесницима на фер плеју и показаној хуманости, јер без њих неопходна помоћ за породицу Лазаревић не би била прикупљена. Надамо се да ће, из године у годину, пројекат окупљати све већи број учесника и прикупљати новчана средства за оне којима су неопходна за бољи живот.