Унучад хероја Добривоја добила су нови дом! Саграђена кућа Денкићима! (видео)

Породицу Денкић из Сурчина, насеље Бољевци, коју чине родитељи Бојан и Сања, деца Анђела (17), Миодраг (9), Бојана (8) Марко (6) и Иван (4), упознали смо крајем прошле године, када смо чули за невероватну причу о њиховом најстаријем члану.

Бојанов отац, Добривоје, преко тридесет година обављао је дужност возача ГСП-а. Нажалост, кобне ноћи, 2015. године, само четрдесет минута пре краја смене, док је управљао аутобусом пуним путника, Добривоје је доживео срчани удар. Тада је, последњим атомима снаге, успео да безбедно заустави возило, а затим је на лицу места преминуо.

Загрљаји и осмеси су остали, све остало се променило набоље

Најмлађи Иван, са исечком из новина о херојском делу његовог деде, током наше прве посете

Нажалост, породица деде-хероја Добривоја живела је у тешким условима. Кућа без темеља, пуна влаге и пропале столарије – била је то суморна свакодневница Денкића, али се, на срећу, уз помоћ Божић Бате и наших донатора, ситуација за ових годину дана значајно променила. Хуманитарна организација Срби за Србе овој породици саградила је кућу и купила шпорет. Укупна вредност помоћи износи 2.993.314. динара.Посебну захвалност дугујемо Општини Сурчин која је извршила радове везане за рушење старе куће и обезбедила породици смештај док су радови на изградњи нове куће трајали.

На вратима новог дома чекали су нас Миодраг и Марко који су нам са усхићењем показали своју собу. Светла просторија, зидови окречени у плаво, играчке уредно сложене слика је која ће дуго остати упамћена.


Осмеси моје деце говоре више од хиљаду речи. Хвала бам што сте нам обезбедили светлију будућност – рекла нам је мајка Сања.

Девојчице су нас стидљиво посматрале па смо морали да их замолимо да нам покажу своју собу. Праву девојачку собу, у розе окречену, деле Анђела и Бојана. Кажу да су посебно срећне јер ће сада другарице моћи да им долазе у посету.


Жао ми је што отац није дочекао да види ову лепоту! Још увек не можемо да поверујемо да је ово сада наша реалност. Овом приликом бих се захвалио свим донаторима, Општини Сурчин и свим људима који су учествовали у остваривању наших и снова наше деце рекао нам је отац Бојан.

Денкићи испред старе и нове куће

Божићни празници нам се ближе, а много је породица које чекају да дођемо до њих. Придружите нам се у нашој хуманитарној мисији, како бисмо обрадовали све оне којима је помоћ најпотребнија!

Рачуни и потврде финансиране помоћи