Урађен пројекат, као први предуслов за изградњу нове куће породици Лојаница!

Иако свесни хитности решавања проблема које породица Лојаница из села Ступа, које се налази недалеко од Сјенице, има са стамбеним простором, нажалост нисмо могли брже да решимо. Породицу смо посетили средином 2021. године, када смо се уверили у каквим очајним условима одрастају Велизав (7), Радмила (5) и Александра (2) и који умногоме утичу и на њихово здравље.

Домаћин Жељко и супруга Пранвера, још тада су изразили велику бојазан да се кров не обруши на све њих. Тек је крајем ове године постало могуће да се начине први кораци ка решавању њиховог проблема.

С обзиром да је пројекат изградње нове куће доста сложен, јер подразумева да нова кућа мора да изгледа идентично као стара, али и да је добијање грађевинских дозвола, такође, компликовано, пошто се земљиште води као пољопривредно, а не грађевинско, знатно нас је успорило.

Ипак успели смо уз доста труда, да обезбедимо да се пројекат изради, на основу ког ће се наредне године коначно започети са изградњом куће. Исплатили смо 35.250 динара у ту сврху.

С обзиром да ће пројекат изградње и опремања куће изискивати значајна средства, овим путем апелујемо и позивамо све људе добре воље, да подрже овај пројекат, јер само у новом и топлом дому, ова дечица могу да имају лепше и здравије детињство.

Рачуни и потврде финансиране помоћи