Уручена помоћ за Премовиће

У недељу, 26. децембра четворочлана екипа Хуманитарне организације Срби за Србе је посетила осмочлану породицу Премовић из села Прислоница код Чачка. Самохрана мајка Душица живи са седморо деце: синовима Александром (19) и Луком (9) и кћеркама Биљаном (18), Аном (16), Живком (14), Мирјаном (10) и Јеленом (8). Ову породицу смо први пут посетили пре само две недеље. Циљ те наше посете је био да се упознамо са породицом и њиховим потребама, као и да заједно са њима размотримо на који начин бисмо могли за почетак да им помогнемо. Током те прве посете смо видели да Премовићи имају и вољу и услове да гаје домаће животиње, па смо се са њима договорили да им поред животиња које су гајили (кокошака, свиња и коза) за сада обезбедимо још три козе и једну крмачу. Када смо стигли код Премовића, затекли смо целу породицу на окупу. У кући је било веома весело, а најмлађа деца су, као и прошли пут, била све време насмејана, радосна и стидљива. У посети Премовићима, заједно са нама су били и пољопривредници Радисав Рацковић из Српског сабора Двери и Милан Мајсторовић који су несебично подржали акцију и помогли нам да обезбедимо стоку и довеземо је до породице. Од господина Рацковића смо добили три козе по веома повољној цени од 15.000 дин. а од господина Мајсторовића бесплатно једну крмачу за Премовиће и два пакета концетрата, наравно након што смо објаснили разлог нашег позива. Такође, пријатељи наше организације из Љига “Моба“ су нас упутили својим контактима и везама до ових добрих људи па се овом приликом свима ЈОШ ЈЕДНОМ ЗАХВАЉУЈЕМО ОД СРЦА!!!! Но и поред уручене помоћи, породици Премовић је и даље потребна помоћ да стане на своје ноге. Њихова кућа још увек није завршена, недостаје део крова и горњи спрат, а потребно је саградити и нов димњак како би се […]

У недељу, 26. децембра четворочлана екипа Хуманитарне организације Срби за Србе је посетила осмочлану породицу Премовић из села Прислоница код Чачка. Самохрана мајка Душица живи са седморо деце: синовима Александром (19) и Луком (9) и кћеркама Биљаном (18), Аном (16), Живком (14), Мирјаном (10) и Јеленом (8). Ову породицу смо први пут посетили пре само две недеље. Циљ те наше посете је био да се упознамо са породицом и њиховим потребама, као и да заједно са њима размотримо на који начин бисмо могли за почетак да им помогнемо.

Током те прве посете смо видели да Премовићи имају и вољу и услове да гаје домаће животиње, па смо се са њима договорили да им поред животиња које су гајили (кокошака, свиња и коза) за сада обезбедимо још три козе и једну крмачу.

Када смо стигли код Премовића, затекли смо целу породицу на окупу. У кући је било веома весело, а најмлађа деца су, као и прошли пут, била све време насмејана, радосна и стидљива.

У посети Премовићима, заједно са нама су били и пољопривредници Радисав Рацковић из Српског сабора Двери и Милан Мајсторовић који су несебично подржали акцију и помогли нам да обезбедимо стоку и довеземо је до породице. Од господина Рацковића смо добили три козе по веома повољној цени од 15.000 дин. а од господина Мајсторовића бесплатно једну крмачу за Премовиће и два пакета концетрата, наравно након што смо објаснили разлог нашег позива. Такође, пријатељи наше организације из Љига “Моба“ су нас упутили својим контактима и везама до ових добрих људи па се овом приликом свима ЈОШ ЈЕДНОМ ЗАХВАЉУЈЕМО ОД СРЦА!!!!

Но и поред уручене помоћи, породици Премовић је и даље потребна помоћ да стане на своје ноге.

Њихова кућа још увек није завршена, недостаје део крова и горњи спрат, а потребно је саградити и нов димњак како би се дугорочно решио проблем грејања у целој кући. Они сада морају један део куће да греју на струју због чега им стижу велики рачуни, које нису у могућности да плате. Дуг са каматом за струју се сваког месеца увећава.

Надамо се да смо овом акцијом успели да унесемо још мало радости у дом Премовића пред престојеће Божићне и новогодишње празнике, и да ћемо уз заједничку помоћ добрих људи бити поново у прилици да то учинимо.