Ускоро почиње изградња купатила

Представници Хуманитарне организације Срби за Србе из Новог Сада посетили су почетком априла породице Милутиновић из Пивница и Дањек из Равног села. Приликом обиласка наших пријатеља којима дуже време помажемо, у може се рећи голој борби за опстанак, понели смо као и сваки пут скромни пакет основних животних намирница. Основна идеја ове посете била је приступање решавању старих проблема код обе породице – купатила, а све у склопу великој пројекта “Тројка из блока 2013“.

 Приликом посете Милутиновићима у селу Пивнице урадили смо спецификацију свих потребних радова и оно што је сигурно радови ће бити обимни почев од изградње посебног дела за купатило па све до његовог опремања одводне мреже. Такође не постоји ни септичка јама која ће морати да се ископра и обезбеди. Такође, треба истаћи да Милутиновићи живе у трошној кући тако да ће се поред израде купатили морати обратити пажња и на санирање старе оронуле куће у будућем периоду, како би јој продужили век трајања.

Породица Дањек такође до сада није поседовала купатило, али им је кућа у доста бољем стању и моћи ће лако поднети адаптацију и израду купатила и кухиње коју смо планирали направити. Такође, код Дањекових постоји и већи простор за самоодрживост како у пољопривреди тако и код њихове оспособљености за рад пре свега домаћина Саше. Надамо се да ћемо ускоро моћи проводити време са овим породицама у мало хуманијим условима и разговарати о другим лепшим животним темама осим беда и сиромаштва.