Успешан фудбалски дерби у Лозници

2. Хуманитарни фудбалски дерби између навијача Црвене Звезде и Партизана (ФОТО ГАЛЕРИЈА) одржао се 9. маја 2016. године на стадиону ФК Лозница пред око 500 гледалаца. Комплетан приход од продатих карата 202.000 динара и донација од 8.000 динара прослеђен је Хуманитарној организацији Срби за Србе за помоћ социјално угроженим вишедетним породицама на подручју општине Лозница. Резултат фудбалског дербија, иако је био у другом плану, био је 3 према 3.

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Srbija/2016/Loznica/derbi2.jpgНавијачи Црвене Звезде и Партизана на терен су изашли у промотивним мајицама предстојећег спортско-хуманитарног турнира ТРОЈКА ИЗ БЛОКА који се одржава у Тршићу 19. јуна 2016. године са јасном паролом СВИ У ТРШИЋ! https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Srbija/2016/Loznica/derbi3.jpg https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Srbija/2016/Loznica/derbi6.jpgПетлићи ФК Лозница пружили су подршку овом хуманитарном дербију https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Srbija/2016/Loznica/derbi4.jpgФудбалски дерби одржан је пред око 500 гледалаца на популарном Лагатору https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Srbija/2016/Loznica/derbi5.jpg

Подршку овом фудбалском дербију пружили су Драган Мићић, бивши нападач Црвене Звезде и Дамир Кахриман, први голман Црвене Звезде донирањем дресова који ће ускоро бити продати на хуманитарној аукцији. Такође, Драган је и заиграо на самој утакмици у тиму Црвене Звезде.

Посебну захвалност организатори тунира истичу

  • КУД Караџић Лозница
  • ФК Лозница
  • ТВ Лотел
  • ТВ Подриње
  • Лозничке новости
  • Џиуџицу клуб Лозница 
  • Троноша вода.

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Srbija/2016/Loznica/porodica-loznica.jpgУ прошлогодишњем првом фудбалском дербију у Лозници 2015. године прикупљено је 176.800 динара донација са којим је испоручена вредна хуманитарна помоћ породици Тодоровић са петоро деце из села Горње Борине, општина Лозница, и то у виду реконструкције њихове породичне куће – постављање пода у три просторије, постављање подних и зидних плочица у купатилу, замена санитарија и дотрајале столарије, уз набавку новог шпорета, бојлера, усисивача и ормара за дечије собе.