Успешан Стрит Воркаут из блока у Зајечару

Трећи пут заредом је у Авноју, подно зајечарске Краљевице одржан Стрит Воркаут из блока. 13. августа 2023. године је у одличној атмосфери протекао, сада већ традиционални спортско-хуманитарни турнир. Још једном су бројне девојке и момци демонстрирали своју снагу у разним дисциплинама, а најважнија дисциплина, у којој сви деле прво место је хуманитарно деловање. Хвала свима који су увеличали овај догађај на којем је прикупљено укупно 50.000 динара за помоћ вишедетним српским породицама са Косова и Метохије.

Укупно 22 такмичара разврстано је било у 3 категорије, мушкарци у две категорије, по телесној тежини, док су се у трећој категорији такмичиле девојке. Такмичили су се у више дисциплина: чучањ, згибови, пропадања, апсолутни згиб. Било је пуно домаћих такмичара, али су Зајечарци, као добри домаћини, главне награде препустили гостима.

Најуспешнији такмичар у категорији 76- био је Вељко Ранђеловић из Неготина, док је у тешкој категорији апсолутни победник био Бојан Грозданић из Београда. На турниру је учествовало и четири даме, а најуспешнија у овој категорији била је Марија Јаковљевић.

Захваљујемо се и свим осталим учесницима, од којих су многи остварили запажене резултате, попут Сергеја Усића, Милана Божилова и Димитрија Савића у тешкој категорији, односно Вељка Јоновића, Вељка Николића, Данијела Николића и Михаила Пешића у категорији 76-.

Наш брат Ненад Ћирић Ћира, поново је био почасни гост и најхрабрији учесник турнира. Желимо му много среће у његовој борби.

Велико хвала и присутном народу, као и нашим спонзорима – апотеци Унипром М и порталу Тимочка. Позивамо све Зајечарце да прате даље акције зајечарског огранка Срби за Србе и да кроз дружење и забаву сви заједно помажемо онима којима је та помоћ потребна. Активностима зајечарских волонтера је на овом и сличним догађајима досад прикупљено преко милион динара хуманитарне помоћи, а око 3.000 евра у самом Зајечару.