Успешна Божићна акција у Крајини

Да Божић буде свима на радост, скромно смо се и овог пута потрудили испоруком помоћи за чак 18 српских вишечланих породица са подручја Далмације, Лике, Баније, Кордуна и Источне Славоније које броје укупно 56-оро деце. Укупна вредност испоручене помоћи Хуманитарне организације СРБИ ЗА СРБЕ у овој БОЖИЋНОЈ АКЦИЈИ износила је 8.120 eвра.

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Krajina/2015/bozic/vuletic.jpg

На подручју Далмације, помоћ је стигла у Кулу Атлагића до породице Вулетић коју чине родитељи Милан и Славица, деца Милош (18), Младен (12), Николина (4) и Владо (3). Вулетиће смо овога пута помогли испоруком једног комбинованог шпорета на плин и струју.

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Krajina/2015/bozic/zmiric.jpg

Породица Жмирић из Мирања крај Бенковца

Након тога помоћ достављамо и за наше старе познанике породицу Жмирић из Мирања крај Бенковца коју чине отац Душко, деца Касандра (11), Кристина (10), Дијана (8), Душко (7), Александар (5) и Маја (4). За ову бројну породицу обезбедили смо шпорет на дрва алфа и најнеопходније животне намирнице.

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Krajina/2015/bozic/radmilovic.jpg

Породица Радмиловић из села Жегар

У селу Жегар долазимо до породице Радмиловић коју чине родитељи Владимир и Сузана и деца Огњен (9) и Анђела (3). Радмиловићима је обезбеђен такође један шпорет на дрва алфа.

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Krajina/2015/bozic/baljak.jpg

Породица Баљак из Обровца

У суседном Обровцу такође поново помажемо једну породицу коју познајемо од раније, у питању је породица Баљак коју чине родитељи Тривун и Радмила и деца Петар (19), Бранко (17), Милана (15), Божидар (13), Биљана (12) и Жељко (10). Баљци су за Божић обрадовани једним каучем као и половном шиваћом машином која ће доста помоћи мајци Радмили у свакодневним пословима крпљења одеће, као и отворити могућност додатне зараде за своју породицу.

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Krajina/2015/bozic/buljevic.jpg

Породица Буљевић у свом дому

Покрај саме реке Зрмање живи породица Буљевић коју чине родитељи Љубо и Слободанка и деца Драгана (7) и Марија (3). За Буљевиће смо обезбедили материјал за увођење грејања као и слаткише за најмлађе.

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Krajina/2015/bozic/zelic.jpg

Породица Зелић са донацијом комб. шпорета у свом дому

Последња породица из Далмације коју смо помогли јесте породица Зелић која је недавно претрпела породичну трагедију када је после тешке болести преминуо отац породице. Породицу чине сада самохрана мајка Гордана и деца Милан (12), Александар (10) и Никола (8). Зелићи су овог пута помогнути набавком једног комбинованог шпорета плин-струја.

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Krajina/2015/bozic/jazic.jpg

Најмлађи Јазићи из Доњег Лапца на новом кревету

Наредна област у којој смо успели да помогнемо неколико наших породица је Лика, тачније парохија Доњи Лапац. Породица Јазић коју чине родитељи Драган и Ангелина, деца Душко (14), Милка (12) и Горан (11) помогли смо куповином кревета, стола и слаткиша за најмлађе.

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Krajina/2015/bozic/ovuka.jpg

Породица Овука са новим камином за грејање дечје собе

Након њих помоћ стиже и до породице Овука коју чине  родитељи Јандрија и Сенада и деца близанци Марија и Милан (10) и Мира (7). Њих смо помогли испоруком мале пећи (камина) за потребе грејања дечије собе.

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Krajina/2015/bozic/kovacevic.jpg

Породица Ковачевић са донацијама наше организације

Последња породица која је добила помоћ је породица Ковачевић коју чине родитељи Милорад и Вера и деца Душан (12) и Наташа (18). Њима је обезбеђена једна веш машина, прашак за веш и слаткиши за децу.

Породица Панић у свом дому

Помогнута је значајно и породица Панић са подручја Коренице. Ову шесточлану породицу помогли смо куповином једне стеоне краве у вредности од 950 €.

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Krajina/2015/bozic/dukic.jpg

Породица Дукић из Грачаца добила нове каучеве

Следећа станица у Лици је била околина Грачаца где је испоручена помоћ за две породице. Прва породица у овом пределу била је породица Дукић, коју чине родитељи Миленко и Николина и деца Сандра (23), Гордана (22), Сава (16), Данијел (10) и Давид (2). Овој бројној породици испоручена су три кауча.

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Krajina/2015/bozic/gajic.jpg

Породица Гајић са донацијама наше организације

Породица Гајић у којој баба и деда одгајају унука Немању (13), помогли смо набавком кухињских елемената, радног стола и столице за основца Немању. Део новца смо наменили и за осталу дечицу са ове парохије, па је у договору са локалним свештенством обрадовано неколико малишана на Савиндан у Грачацу и Србу скромним слатким пакетићима.

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Krajina/2015/bozic/paketici2.jpg

Божићни пакетићи за малишане у Србу и Грачацу

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Krajina/2015/bozic/mutic.jpg

Породица Мутић са Кордуна добила велику помоћ организације

Помоћ је стигла и на Кордун у Топуску парохију до три породице. Прво је помогнута породица Мутић из места Блатуша, коју чине родитељи Матија и Милка и деца Дејан (10), Стефан (9), Наташа (5) и беба Далиборка од 5 месеци. За њих смо испоручили камин, подне плочице и замрзивач сандучар.

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Krajina/2015/bozic/sokolovic.jpg

Породица Соколовић добила материјал за поправку породичне куће

Породицу Соколовић из места Перна коју чине родитељи Никола и Мирјана и деца Николина (3) и Мирослав (1), помогли смо куповином грађевинског материјала за потребе санације куће (гипсаних плоча, ламперије и бродског пода).

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Krajina/2015/bozic/cvjeticanin.jpg

Испоручен кревет за Дајану Цвјетичанин

Последња породица коју помажемо у овом краје је породица Цвјетичанин коју чине деда Раде, баба Нада и унука Дајана (12). Ову скромну породицу помогли смо куповином кревета за Дајану.

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Krajina/2015/bozic/slavnic.jpg

Фрижидер и јакне за Славниће са Баније

По први пут од када помажемо породице на подручју Крајине, помоћ достављамо и породицама са Баније из околине Петриње. Прва породица коју смо помогли је породица Славнић, коју чине родитељи Милорад и Невенка и деца Јово (20), Драган (19), Милан (11), Јована (9) и Драгана (4). Славниће смо помогли куповином комбинованог фрижидера и три јакне за најмлађе чланове ове породице.

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Krajina/2015/bozic/dragic.jpg

Породица Драгић са обезбеђеном помоћу наше организације

Друга породица која је помогнута са подручја Петриње је била породица Драгић коју чине баба и деда Радојка и Милош, родитељи Зоран и Данијела и беба Василије од 4 месеца. Драгиће смо помогли куповином два душека, бојлера, мултипрактика за припремање хране за бебу, пелена, крема и још неколицине ситнијих основних потрепштина.

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Krajina/2015/bozic/mrksic.jpg

Пордици Мркшић испоручен алфа шпорет на дрва

Последња породица на листи породица за помоћ била је из Источне Славоније породица Мркшић из Бијелог Брда код Осијека, а чине је  родитељи Рајко и Ружица, деца Драган (16) и ћерка Слађана (11). Породицу Мркшић помогли смо испоруком једног шпорета на дрва алфа.

Овом обимном акцијом испоруке помоћи за велики број српских породица са подручја Крајине желели смо да на неки начин улепшамо празник рођења Христовог и малобројној дечици која живе далеко од очију свих, у најудаљенијим пределима, где још увек опстаје српски народ. Уз свесрдну логиситчку помоћ пријатеља организације и свештенства Епархија Далматинске и Горњокарловачке још једна Божићна акција успешно је окончана. У припреми је већ и наредна изузетно обимна Васкршња акција за помоћ још већем броју породица са подручја Крајине, па је позив за учествовање добронамерним и родољубивим људима увек отворен.

Рачуни и потврде финансиране помоћи