Успешна Тројка из блока у Банатском карловцу

У недељу, 12. јула, на велики празник Светих апостола Петра и Павла, одржана је успешна ,,Тројка из блока” у Банатском Карловцу. Слава овог мирног места у Јужном Банату обележена је ове године и веселом спортско-хуманитарном манифестацијом која је одржана на терену код стадиона. Окупило се много људи, од најмлађих до најстаријих, који су дошли да виде магију ,,Тројке из блока”. Залагањем Општине Алибунар и Месне заједнице Банатски Карловац, као и популарне реп групе ТХЦ Ла Фамилија, у сарадњи са Хуманитарном организацијом Срби за Србе – остварен је још један велики корак ка циљу ,,Тројке из блока”. Преко осамдесет такмичара се пријавило за шутирање тројки и скупљено је 24.870 динара који ће бити искоришћени за помоћ вишедетној социјално угроженој породици из Јужног Баната!

 Добри људи: препун терен крај стадиона

Очекују се и уплате Општине Алибунар и многобројних привредника из овог краја, што само показује да је идеја и мисија турнира добро прихваћена и помогнута са најугледнијих места! Велики број људи на терену показао је да им је стало до њихових комшија и да су свесни да могу да им помогну!

Турнир је свечаним извођењем химне Републике Србије ,,Боже правде” отворила млада и талентована Јасмина Павловић, чланица КУД ,,Добрица Милутиновић”. Након тога, окупљенима се обратио господин Милош Симовић из Хуманитарне организације Срби за Србе, као и председник савета Месне заједнице Банатски Карловац, Петар Радуловић, који се захвалио својим суграђанима што су у великом броју дошли да подрже турнир, али и Хуманитарној организацији Срби за Србе и реп групи ТХЦ Ла Фамилија који су одлучили да увеличају славу овог лепог места веселом манифестацијом, и оплемене живот свима у Банатском Карловцу добрим намерама. ,,Има људи и добрих дела.” – поручио је Петар. Пре почетка турнира, чланови КУД ,,Добрица Милутиновић” показали су игром и песмом како се слави слава. Њихова је појава насмејала све присутне и подсетила их на најлепше тековине српске традиције.

 Лепота, стас и глас: Јасмина Павловић пева ,,Боже правде”

 Младост, воља, енергија: Петар Радуловић испред МЗ Банатски Карловац

 Традиција и елеганција: КУД ,,Добрица Милутиновић”

Домаћини и овог спортско-хуманитарног пројекта били су наша браћа и пријатељи из једне од најпопуларнијих реп група у Србији – ТХЦ Ла Фамилија. Стефан је пореклом из Банатског Карловца и, као што се види из његових стихова – ,,наћи ћеш ме ту са мојим прецима” – он је човек који не заборавља своје корене. Одужио се своме месту тако што је довео сјајне људе, своје пријатеље, доброчинитеље, музичаре и спортисте који су улепшали свима у Банатском Карловцу овај велики, свечарски дан. Он и брат Боре су водили програм и показали, по ко зна који пут, да је магија ,,Тројке из блока” нераскидиво у вези са њиховим шармом и шалама. За свакога су имали по неку лепу реч, бодрили су најмлађе, као и оне који су се предомишљали да ли да се пријаве или не. Мало, по мало, стигли смо до броја од осамдесет такмичара! Нема места за чекање и посматрање, лопту у руке, и – кош! На паузи између првог дела такмичења и финала ови дивни момци извели су окупљенима два своја хита: ,,Идеш за Канаду” и победничку песму наше кошаркашке и фудбалске репрезентације ,,Играј и победи”. Након њих, наступио је и велики пријатељ турнира ,,Тројка из блока”, богослов, репер и хуманитарац Uncle Džo, који је окупљене подсетио на великог голмана Црвене Звезде Звонка Милојевића, својим хитом ,,Победи Милоје”. Врхунску забаву за све је обезбедио DJ ТХЦ Ла Фамилије и званични DJ ,,Тројке из блока” Сале Л.

 ,,Покидај кад битно је…”: Сале Л и Uncle Džo

 Једна љубав: Стефан ТХЦФ и његова лепша половина Марина

 Играј и победи: Стефан и Боре

Најбољи шутери на турниру били су Филип Филиповић, који је освојио прво место са 21 погођеном тројком, на другом месту био је Никола Хочевар са 16 погодака, а на трећем месту нашла се једна дама – Снежана Зекић, која је са 11 погодака одбранила част нежнијег пола. Честитамо најбољима, и честитамо свима који су дошли и увеличали овај свечани дан за све нас!

Будите и Ви део ,,Тројке из блока”!

 Најбољи са најбољима: ТХЦФ и победници Петровданског турнира