15. фебруара 2017.

Успешно хуманитарно вече у Немачкој

Успешно хуманитарно вече у Немачкој
Хуманитарна организација Срби за Србе наставља своју добротворну мисију у Немачкој - на хуманитарној вечери 4. фебруара у Херцогенаураху прикупљено је рекордних 3.154,50 евра донација, које ће бити утрошене у склопу велике, традиционалне, Божићне акције! Хвала свим људима који су дошли у великом броју да помогну и који су својим присуством учинили ово вече заиста посебним.

Подршку деценијском хуманитарном раду организација добија из целе Немачке, а овога пута највећа подршка стигла је од новооснованог фолклорног друштва „КУД Младост“ из Нирнберга, које је својим играма одушевило окупљене и показало свима да подмладак не заборавља корене!

И ово окупљање протекло је у знаку добре забаве и квалитетне музике - поново је СМС бенд волонтерски наступао и био је главни „кривац“ за одличну атмосферу у току вечери.

Велика захвалност иде за домаћина ове вечери, чланове клуба Југословена из Херцогенаураха. Људи, међу којима је било и 60-огодишњака (и старијих чак) показали су својим крајње професионалним односом и максималним трудом како се приступа оваквим задацима. Онда и не чуди чињеница да је овај клуб, основан давне 1976., једини клуб у околини Нирнберга који и дан данас ради непрекидно под истим именом!

Врхунац вечери се десио када је домаћин одлучио да сав приход од продаје хране и пића те вечери, прослиједи Хуманитарној организацији Срби за Србе као велику донацију! Велики моменат за дугогодишњи рад организације у Немачкој, и велико признање од једног од најстаријих удружења нашег народа!

Ово вече је првенствено дало снагу и вјеру у слогу међу Србима и додатну мотивацију да се настави још јачим интензитетом и да се шири прича о Организацији и промовише рад у што више градова и заједница широм Њемачке.

 Традиционална српска погача са симболима Хуманитарне организације Срби за Србе

НЕМА ПРЕДАЈЕ!

Срби за Србе Њемачка

Повезане вести

Коментари