Успешно одржан други Пикадо из блока на Малти

Уз благослов Српске Православне Цркве на Малти 28. септембра од 18 часова, у кафе бару Палацо Сан Пиетру, успешно је одржан други турнир Пикадо из блока у Бирзебуџи на Малти. Овом приликом уз помоћ учесника и пријатеља организације за помоћ вишедетним породицама, сакупљено је 1.150 евра!

После успешног првог Пикада из блока у фебруару, који је био и увод у догађаје хуманитарне организације Срби за Србе на Малти. Наши волонтери су организовали други Пикадо из блока и тако су заједно са учесницима овог турнира још једном положили испит из хуманости и окупили Србе са овог малог Медитеранског камена.

Невероватна атмосфера, добра забава, заједништво и наравно прави такмичарски дух је оно што је пратило све учеснике. Па се тако у једном тренутку могло видети како један од учесника напушта само чело кола које се играло како би уместо руке свог рођака, пријатеља, комшије преузео држање стрелица за пикадо и одиграо игру 301, показао прецизност у истој и прошао у следећи круг турнира системом елиминација.

Песма и игра су нас пратили дубоко у ноћ, било је један после поноћи када је централно место на постољу од укупно 60 играча који су се такмичили припало нашем браниоцу титуле првог Пикада из блока који је своју улогу фаворита и овог пута оправдао.

Редослед победника је био следећи:

  1. Маринко Соларевић
  2. Душан Савић
  3. Ристо Горанчић

Наши победници су окићени медаљама које су сјајиле као да је свака од злата, шампион је добио и пехар који је однео својој кући и прилику да брани победничко постоље на следећем турниру.

На крају, захваљујемо се свим хуманим Србима са Малте и Српској Православној Цркви на Малти који су показали велику свест за своје сународнике, и који су својим учешћем подржали овај догађај. Надамо се, да ће у месецима који предстоје број људи који подржавају хуманитарне активности на Малти бити још већи, како бисмо на тај начин помогли што више угрожених српских вишедетних породица!