Успешно одржан још један „Пикадо из блока” у Новом Саду!

Дана, 6. априла од 18 часова, у кафе бару „Аквилон”, успешно је одржан још један турнир Пикадо из блока у Новом Саду. Уз помоћ пријатеља и чланова организације, а за помоћ многочланим породицама, сакупљено је 16.170 динара!

Као што смо и навикли, хуманитарни догађаји у Новом Саду никада не стају, за шта су највише заслужни чланови и волонтери Хуманитарне организације Срби за Србе, који из дана у дан показују да се позитивна енергија на хуманитарним догађајима у Новом Саду постепено повећава, а ми се надамо да ће тачка пуцања бити овогодишња „Тројка из Блока” која се на платоу испред СПЕНС-а одржава 26. маја!

На овом хуманитарном догађају учествовала су 32 такмичара, која су показала завидне вештине у гађању стрелицама, поготову што је и овога пута као и много пута пре, мета била искорењивање сиромаштва и помоћ угроженим многочланим породицама.

Захваљујемо се свим такмичарима, као и онима који су подржали акцију, а нису учестовали на самом турниру, што су поред сакупљених донација за најугроженије, дали подршку и допринос у ширењу свести о томе да широм Балкана постоји више десетина хиљада српских породица које живе испод границе сиромаштва.

Посебно се захваљујемо винарији „Мачков подрум” која је као главни спонзор турнира обезбедила њихова квалитетна вина за победнике турнира Пикадо из блока!

Што се тиче саме атмосфере на турниру, она је као и увек показала колико су Новосађани позитивни и опуштени, поготову када су сви окупљени око племенитог циља. У игри „301”, класичним системом елиминација, такмичари су поред своје хуманости, показали и завидну спретност у пикаду, па је турнир тек после нешто више од једног сата завршен.

Редослед победника је био следећи:

  1. Драгиша Станковић
  2. Милош Шишмић
  3. Милан Гурјанов

Поред пехара и медаља, победницима су уручена квалитетна вина нашег главног спонзора винарије Мачков подрум.

На крају, захваљујемо се нашем домаћину Кафе бару Аквилон и свим хуманим Новосађанима, који су још једном показали високу свест за своје угрожене сународнике. Подсећамо вас да је следећи хуманитарни догађај 26. маја на платоу испред СПЕНС-а, где ће се традиционално одржати још једна Тројка из блока!