Успешно одржан Пикадо из блока у Нишу

Дана, 17. новембра од 17 часова, у Билијар клубу Атлантис, успешно је одржан први турнир „Пикадо из блока“ у Нишу. Овом приликом уз помоћ учесника, пријатеља организације и спонзора, за помоћ вишедетним породицама, сакупљено је 40.500 динара!

Млади волонтери хуманитарне организације Срби за Србе, својим трудом успели су да након вишемесечне паузе, поново активирају Нишлије, и још једним хуманитарним догађајем у Нишу, покажу да и даље постоји енергија и воља да се оваквим догађајима, поред сакупљања донација за најугроженије, прошири свест о томе да широм Балкана постоји више десетина хиљада српских породица које живе у јако тешким условима за живот.

Овога пута у свему томе, имали су помоћ спонзора, пре свега Билијар клуба Атлантис, који је уступио свој простор за одржавање турнира, и најуспешнијим учесницима „Пикада из блока“, поделио бесплатне ваучере за играње пикада.

Овом приликом, захваљујемо се и осталим спонзорима, који су подржали „Пикадо из Блока“ у Нишу, а то су:

 • Кројачки салон „Лада“ из Београда – 12.000 динара
 • Бренд „Дивизија“ – 3.000 динара
 • Бренд „Херој“ – 4.000 динара
 • Удружење верника „Преображење“ при храму Свете Петке у Нишу – 5.000 динара
 • Пицерија „Помодоро“ – ваучери победницима за породичне пице

У изузетно пријатној и позитивној атмосфери, на првом „Пикаду из блока“ у Нишу, такмичило се 57 такмичара, који су, у игри „301“, класичним системом елиминација, поред своје хуманости, показали и завидно знање у пикаду, па је турнир тек после нешто више од два сата завршен.Редослед победника је био следећи:

 1. Димитрије Вуковић
 2. Давид Марковић
 3. Анђела Живковић

Такође, користимо прилику да се захвалимо медијима, који су помогли у промовисању догађаја:

 • Народне новине
 • Нишки портал
 • Градски портал

На крају, захваљујемо се свим хуманим Нишлијама, који су показали велику свест за своје сународнике, и који су својим учешћем подржали овај догађај. Надамо се, да ће у месецима који предстоје број људи који подржавају хуманитарне активности у Нишу бити још већи, како бисмо на тај начин помогли што више угрожених српских вишедетних породица!