Успешно одржан први „Стони фудбал и пикадо из блока” у Бачу

Дана 11. маја од 17 часова, у кафе бару „Центар” у Бачу одржан је први турнир Стони фудбал и пикадо из блока. Овом приликом уз помоћ учесника, пријатеља организације и спонзора, за помоћ вишедетним породицама, сакупљено је 22.200 динара!

Први пут у малом месту Бачу, имали смо један занимиљив хуманитаран догађај. Волонтери Хуманитарне организације Срби за Србе Далибор Гајић, Срђан Бабић и Марко Маринковић покренули су сада већ чувене „Из блока” хуманитарне турнире.

Хуманитарни догађај почео је уз пријатну атмосферу, са 10 парова у стоном фудбалу и 24 учесника у пикаду. Турнир у стоном фудбалу је игран у две групе, где су две првопласиране екипе пролазиле у полуфинале у укрштеном систему. Пикадо се играо класичним елиминационим системом у игри „301 све до последња тр играча који су играли плеј-оф. Имали смо и најмађег учесника Љубомира Јагодића који је са 6 година храбро учествовао са вишеструко старијим другарима, и у тој конкуренцији је освојио почасну медаљу, коју му је уручио један од освајача медаља.

Турнири су трајали све до 22 часа уз гласно навијање у финалу стоног фудбала где је тесну победу и уз преокрет однео пар Којадиновић/Драгић. Утешно сребро однели су у суседно Дероње одличан дуо Небојша Пејчић и Огњеновић Горан. Треће место и бронзу понели су кућама Бачлије Саша Његошевић и Стефан Тубак.

И турнир у пикаду протекао је одлично. Након сјајних игара у елиминацијама Лазић Душко је поклекао у финалу где је злато и прво место однео Бачлија Коста Ћулибрк. Треће место у пикаду освојио је наш активни члан, Ненад Петковић.  

Захваљујемо се свим такмичарима као и суграђанима Бача који су дали прилоге у кутију. Својим учествовањем и самим присуством дали су допринос у нашој борби за српски народ у угроженим подручјима и ширењу свести о значају помагања угрожених српских породица које живе у јако тешким условима широм Балкана, од Крајине до распетог нам и окупираног Косова и Метохије.

Посебно се захваљујемо:

  • Кафе бару „Центар” и Бојану Влајићу – 5.000 динара
  • Пекари „Латиновић” – пециво за све учеснике.

На крају, захваљујемо се свим хуманим Бачлијама, Плавањцима, Дероњчанима и осталима који су показали велику свест за своје сународнике, и који су својим учешћем подржали овај догађај. Надамо се, да ће у месецима који предстоје број људи који подржавају хуманитарне активности у Бачу бити још већи, како бисмо на тај начин помогли што више угрожених српских вишедетних породица!