Успешно одржана прва „Туцијада из блока” у Ослу

Дана 28. априла, на најрадоснији хришћански празник, након литургије у порти Цркве Светог Василија Острошког, чланови Хуманитарне организације Срби за Србе из Норвешке успешно су одржали прву Туцијаду из блока у Ослу. Уз помоћ свих оних који су се одазвали да учествују на овом хуманитарном догађају, сакупљено је укупно 3.119 NOK.

Васкрс – као празник победе и светлости, био је идеалан тренутак за активирање норвешког огранка наше организације, који је једном новом и занимљивом манифестацијом обележио празник на најбољи могући начин.

Овога пута на самој Туцијади из блока, окупило се око тридесетак такмичара, који су личним примером дали велики допринос у ширењу наше организације у Норвешкој, али и показали да борба за боље сутра многочланих породица широм Балкана има јако упориште у овој скандинавској земљи.

Празнична атмосфера, као што се види на сликама, пријала је свим такмичарима, тако да ће се овај дан још дуго памтити. Захваљујемо се још једном Цркви Светог Василија Острошког на помоћи у организацији догађаја, као и свим учесницима.